Video

Brand in woonhuis onder controle nadat vlam in de pan sloeg

21 oktober 2023 om 19:06 • Aangepast 1 november 2023 om 02:03
nl
In een huis aan de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel sloeg zaterdagmiddag de vlam in de pan. Het vuur sloeg via de afzuiging door naar boven waardoor er brand ontstond op de eerste etage. De brandweer kwam met meerdere voertuigen om het vuur doven.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Twee blusvoertuigen, een waterwagen, een hoogwerker en een officier van dienst waren aanwezig bij de brand. De waterwagen werd opgeroepen omdat het vrijstaande huis net buiten de dorpskern in het buitengebied ligt.

De brand woedde op de eerste etage. Volgens een 112-correspondent zou de brand zijn ontstaan tijdens het koken. De vlam sloeg in de pan en het vuur vloog via de afzuiging door naar boven.

Bewoners konden het huis veilig verlaten, zo liet de brandweer weten. Maar de vrouw des huizes was erg geschrokken, zij is door ambulancepersoneel onderzocht.

Het blussen bleek lastig, want de brand woedde ergens tussen het dakbeschot en een deel dat afgetimmerd was. "Het is heel lastig te zien waar precies geblust moest worden. Er kwam veel rook vrij, er waren weinig vlammen dus we moesten zoeken waar het precies zat", vertelde een woordvoerder van de brandweer Brabant Zuidoost.

De brandweer moest sloopwerk verrichten rond de afvoerpijp, om zeker te weten dat er niets meer smeulde. Iets voor negen uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was.

Het dak was nog niet zo lang geleden gerenoveerd en voorzien van extra isolatiemateriaal.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!