Video

Drugsonderzoek in Beek en Donk: politie doet inval in bedrijfspand

22 oktober 2023 om 18:42 • Aangepast 1 november 2023 om 02:03
nl
De politie is zondag met een arrestatieteam een bedrijfspand aan de Korenmijt in Beek en Donk binnengevallen. De inval had te maken met een drugsonderzoek. Maar waar exact naar gezocht werd, wilde een woordvoerder van de politie zondag niet zeggen. Volgens de eigenaar van het pand is er sprake van een misverstand. De politie laat maandagochtend weten dat bij de inval geen drugs zijn gevonden.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De inval gebeurde aan het eind van de middag. Extra agenten, een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer en de LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) werden later opgeroepen. Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslabs en het veiligstellen van gevaarlijke chemicaliën.

"We zijn binnengevallen in een drugsactie, meer kan ik niet zeggen op dit moment", was het enige dat een woordvoerder zondag kwijt wilde.

Vanaf de openbare weg waren in de hal van het bedrijfspand emmers en jerrycans te zien. Wat hier in zat, en of het iets te maken heeft met de politie-inval is niet bekend. Ook viel het de 112-verslaggever op dat er in het bedrijfspand een hoop mensen aanwezig waren, ze spraken Pools en gebrekkig Nederlands.

Volgens de eigenaar van het pand, zijn er in het pand geen drugs gevondenmaar stonden er grote aantallen waspoeder opgeslagen die zijn Poolse medewerkers in Polen wilden verkopen. Volgens hem zou de politie onverrichterzake zijn vertrokken.

Dat er geen drugs is gevonden, bevestigt de politie maandag. Wat er dan wel is gevonden, blijft onduidelijk. "We hebben het laten testen en het gaat niet om drugs", zegt de woordvoerder. "Of het gaat om waspoeder, paracetamol of bijvoorbeeld baking soda hebben we niet getest."

Ze herhaalt dat de inval is gedaan in een lopend onderzoek. "Dat onderzoek loopt nog. Meer hierover kunnen we niet zeggen."

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!