Man probeert gans te pletten: boete van 1000 euro voor dierenmishandeling

24 oktober 2023 om 18:30 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
De mishandeling van een gans komt een een Tilburger (41) duur te staan. De rechter in Breda veroordeelde de man tot een geldboete van duizend euro. Als de man binnen twee jaar nog eens gepakt wordt voor dierenmishandeling moet hij ook nog een week de cel in.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Afgelopen juli werd de Tilburger aangehouden nadat hij bij de Noorderpas in zijn woonplaats vanuit het niets een gans mishandelde. Hij lokte de gans met eten en kon het dier vervolgens vastpakken en op een steiger gooien. Mensen die dit zagen, waarschuwden de politie.

Pletten
Omstanders zagen dat hij zwom met de gans terwijl hij zijn poten vasthield. Daarnaast sprong de man op de gans en dreigde hij het dier verschillende keren te pletten onder zijn lichaam. De versufte vogel werd een aantal keer in de lucht gegooid waardoor de gans telkens hard op de grond terechtkwam.

Omdat de man al een paar dagen in de cel heeft doorgebracht wordt er een bedrag van van die 1000 euro afgehaald. Hoe de gans het er uiteindelijk vanaf heeft gebracht, is niet duidelijk. Het dier is na de mishandeling weggezwommen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!