Video

Bruiloft in een dinopak: Bennie en Jantine geven elkaar het jawoord

24 oktober 2023 om 20:00 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Een opvallende bruiloft met veel bekijks op het stadhuis van Eindhoven dinsdagochtend. Bennie de Wit en Jantine Kneepkens trouwden in een opblaas-dinosauruspak. “Dit is voor ons niet onze echte trouwdag, maar een formaliteit. We wilden er een beetje de draak mee steken”, zegt de kersvers getrouwde Bennie in het radioprogramma Afslag Zuid bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Niet alleen Bennie en Jantine liepen als opblaas-dinosaurus, ook de twee getuigen liepen op deze wijze richting het stadhuis. “Het was nog wel even spannend. We wisten niet of we zo wel binnen zouden komen. Als eerste kwamen we een beveiliger tegen, maar die lag meteen in een deuk en wilde met ons op de foto.”

"Voor het jawoord moest het pak wel even uit."

Ook de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand had geen problemen met de opvallende outfits. “Ze moest even opzoeken of het wel zo mocht. Dat bleek niet helemaal het geval. Voor het jawoord moest het pak wel even uit, want dan moet je herkenbaar zijn”, legt Bennie uit.

Maar hoe waren ze op dit idee gekomen? “Aanstaande zaterdag hebben we voor ons gevoel onze echte trouwdag. Dan zijn we ook helemaal chique gekleed. Op locatie trouwen kon niet in het weekend, dus hadden we besloten om eerst officieel te trouwen, al zien we dat zelf niet als onze echte trouwdag.”

"Ze had de pakken al besteld voor ik mijn zin had uitgesproken."

Bennie wilde voor het formele huwelijk iets aparts doen. “Ik stelde dit voor aan mijn vriendin, eh mijn vrouw. Ik moet nog even wennen hoor", zegt Bennie lachend. Hij liet Jantine een YouTube-filmpje zien van mensen die in deze dino-pakken rondliepen. Want het is niet zo dat beiden iets speciaals hebben met dinosauriërs. “Ze vond het meteen een leuk idee en had de pakken al op internet besteld voordat ik mijn zin had uitgesproken.”

Ze hebben al veel reacties gehad op hun dinobruiloft. “Ja, heel veel mensen vinden het erg grappig of gek. En dat is helemaal prima. Wij nemen zelf het leven ook niet al te serieus.”

LEES OOK:

Joop en Francina zijn 70 jaar getrouwd: 'Gewoon blijven ademen'

'Verboden liefde' van Gerrie en Geert bloeit na 70 jaar weer op

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!