Video

Supporters PSV en RC Lens slaags, Franse politie grijpt in met traangas

24 oktober 2023 om 19:57 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Supporters van PSV en Racing Club de Lens zijn dinsdagavond in Frankrijk met elkaar slaags geraakt. De Franse politie is tussenbeide gekomen en greep in met gebruik van wapenstokken, paarden en traangas. RC Lens en PSV beginnen om negen uur aan hun duel in de groepsfase van de Champions League.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

PSV is met 2000 supporters aanwezig in Lens. Bij de rellen in de binnenstad van Lens waren honderden supporters van beide clubs betrokken. Er werd over en weer met vuurwerk gegooid.

De ongeregeldheden begonnen toen PSV-supporters onder begeleiding van de politie vanuit de binnenstad naar het stadion Bollaert-Delelis trokken. Dat was zo' n twee uur voor aanvang van de wedstrijd. Het ging mis, toen een groep van zo'n 200 PSV-fans de optocht verliet die leidde naar de fanzone bij het stadion.

Bij het stadion zochten supporters de confrontatie met de politie, die werd bekogeld met rookbommen en andere voorwerpen. De hooligans werden geëscorteerd door politieagenten te paard, gemotoriseerde brigades en politieagenten in burgerkleding.

Een uur voor aanvang van het duel is de rust in Lens teruggekeerd. De meeste PSV-supporters zitten inmiddels in het stadion. Er is nog niets bekend over aanhoudingen of gewonden.

De Supportersvereniging PSV laat in een reactie op het platform X weten dat de Franse politie 'wéér volstrekt onnodig disproportioneel geweld inzet'.

Helemaal rustig bleef het niet. Ook in het stadion vlogen wat vuurwerk en stoeltjes over en weer. De politie was snel ter plaatse om de orde te handhaven. Tussen het vak met supporters van PSV en die van Lens is een korte lege strook gemaakt waar agenten de boel bewaken. De supporters van Lens in andere delen van het stadion lieten met luid gejoel en gefluit hun onvrede blijken over het gedrag van de PSV-aanhang.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!