Lichaam moordverdachte Paul T. gevonden, dit gebeurde er de afgelopen dagen

27 oktober 2023 om 17:27 • Aangepast 10 november 2023 om 02:05
nl
De Australische politie heeft in het water in de buurt van Sydney het lichaam gevonden van de 24-jarige Brabander Paul T.. Daarmee kwam een einde aan de klopjacht, die begon nadat het lichaam van zijn 21-jarige ex-vriendin Lilie James werd gevonden. Hieronder een tijdlijn van wat er de afgelopen dagen gebeurde in en rondom de prestigieuze privéschool St. Andrew's Cathedral.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Woensdag 19.00 uur
Lilie en Paul spreken af bij de school waar ze beiden werken. Een paar dagen daarvoor heeft Lilie hun korte en naar verluidt geheime relatie verbroken. Op camerabeelden van de school is te zien hoe Paul na Lilie de kleedkamer binnengaat, waar zij later dood wordt gevonden.

Woensdag 21.00 uur
Paul T. komt met een zilveren Lexus aan in zijn woonplaats Vaucluse. Daar woont hij sinds afgelopen augustus samen met een oud-studiegenoot. Op camerabeelden is te zien hoe hij een paar keer op en neer door de straat loopt. Zo is ook te zien in de post op X hieronder.

Wachten op privacy instellingen...

Woensdag 23.00 uur
Even voor middernacht belt Paul de politie. Wat er precies wordt besproken in dat telefoontje is niet bekend, maar het lijkt er sterk op dat hij de politie daarin tipt over het lichaam van Lilie. Kort daarop wordt zij inderdaad gevonden in de kleedkamer. Ze is zwaar toegetakeld en heeft ernstige verwondingen aan haar hoofd, toegebracht met een hamer. Kort daarop maakt de politie al bekend dat er wordt gezocht naar de 24-jarige Nederlander Paul T.

Donderdagochtend
Zo’n 10 kilometer van de school vandaan wijst de politie een tweede plaats delict aan, waar vanaf dat moment onderzoek wordt gedaan. Dat gebeurt in T's woonplaats Vaucluse. De politie zoekt specifiek in de buurt van The Gap, een toeristische trekpleister bij de kliffen aan het water. Dat is ook de plek waar T. de politie belde. Al snel worden er meerdere bezittingen van de Nederlander gevonden, waaronder een rugtas en AirPods. Ook wordt de zilveren Lexus weggesleept. De zoektocht wordt tijdelijk gestaakt als het donker wordt.

Vrijdag 08.00 uur
Er wordt een lichaam gevonden in het water bij Diamond Bay Reserve. De politie start een bergingsoperatie. Daarbij wordt ook gebruikt gemaakt van onder meer een helikopter en jetski's.

Het lichaam van T. werd onderaan de klif gevonden.
Het lichaam van T. werd onderaan de klif gevonden.

Vrijdag 12.00 uur
De familie van Lilie laat voor het eerst sinds het drama van zich horen. “We zijn kapot na het verlies van onze prachtige Lilie”, schrijven ze in een statement. Ook omschrijven ze de 21-jarige waterpolodocente als een ‘levendige en extraverte jonge vrouw’. “We zijn ontzettend dankbaar voor alle steun in deze moeilijke tijd.”

Vrijdag 12.15 uur
Na uren lukt het eindelijk om het lichaam uit de wilde stroming tussen de kliffen te halen. Hoewel het nog niet direct wordt bevestigd, wijst alles erop dat het om Paul T. gaat. De definitieve bevestiging komt later, als de vingerafdrukken van het lichaam zijn vergeleken met die van T. bij de Nederlandse ambassade. Of T. zichzelf van het leven heeft beroofd, is vooralsnog niet bevestigd.

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt. Je kunt 24 uur per dag bellen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800 0113 of chatten via en 113.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!