Man doodgereden met bloedsnelle Mercedes: vijf jaar cel en rijbewijs kwijt

30 oktober 2023 om 19:00 • Aangepast 10 november 2023 om 02:03
nl
Metchel S. (25) uit Helmond moet vijf jaar de cel in. Hij reed in september 2021 een 37-jarige man uit Duitsland dood op de snelweg A67 tussen Eindhoven en Venlo. Twee neven van het slachtoffer raakten hierbij zwaargewond. De rechter in Maastricht legde niet alleen een celstraf op: Metchel S. mag ook vijf jaar geen auto meer rijden. Verder moet hij een schadevergoeding betalen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Tijdens de zitting, twee weken geleden in Maastricht, ontkende Metchel dat hij in de auto had gezeten. Verder wilde hij niks zeggen. Maar, volgens de rechtbank, is er voldoende bewijs dat de Helmonder achter het stuur zat. Zo zat er dna op de airbag. De rechter veroordeelde vooral het roekeloze rijgedrag van de bestuurder. Ook werd het de automobilist kwalijk genomen dat hij na de botsing was gevlucht.

Duizelingwekkende snelheid
Metchel S. scheurde die nacht, na een avondje stappen, met een duizelingwekkende snelheid over de A67. De speciaal afgestelde Mercedes AMG reed over de laatste tien kilometer voor het ongeluk gemiddeld 243 kilometer per uur. Met pieken tot aan de 280.

Toen de Opel Omega met de drie Duitsers een vrachtwagen inhaalde bij het Limburgse Maasbree, ging het mis. Pas een halve seconde voordat Metchel S. de Opel van achteren ramde, remde hij af. De Opel raakte vervolgens de vrachtwagen en de vangrails en vloog in brand. De achterwielen van de Opel zaten door de klap tegen de voorstoelen aan. Een 37-jarige man uit Mönchengladbach die achterin zat, raakte beklemd en overleed.

De inzittenden van de Mercedes gingen er meteen na het ongeluk vandoor en ondanks de inzet van een helikopter en speurhonden werden ze niet meer gevonden. Uit dna-onderzoek bleek dat Metchel de auto had bestuurd en dat de eigenaar van de Mercedes, K.G., naast hem zat.

De rechters noemden het pijnlijk, dat Metchel niets wilde zeggen tijdens de zitting, maar ze konden hem niet dwingen om iets te zeggen. Ook de officier van justitie ergerde zich aan de houding van de verdachte en vond het erg dat hij geen enkel medeleven met de nabestaanden toonde. S. was niet onder de indruk en bleef zwijgen. Er was vier jaar cel geëist en vijf jaar rijontzegging.

S. en zijn vriend K.G. hebben de slachtoffers in hulpeloze toestand achtergelaten. Het is niet meer te achterhalen of zij na hun stapavond onder invloed waren van alcohol of drugs. In de sloot, in de buurt van hun auto, werd een lachgascilinder gevonden, maar het is ook niet duidelijk of zij die gebruikt hebben.

LEES OOK: Man doodgereden met bloedsnelle Mercedes: vier jaar cel geëist

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!