Video

Wie kan Ingrid vertellen wat er gebeurde nadat ze werd aangereden op de A2

31 oktober 2023 om 10:31 • Aangepast 10 november 2023 om 02:03
nl
Op 17 juli werd Ingrid Kolk met haar gezin bij Eindhoven van de weg gereden. Ruim drie maanden later zit ze nog met een hoop vragen en wil ze weten wie haar vlak na het ongeval geholpen heeft. Ingrid denkt dat het haar helpt bij de verwerking van het ongeluk. Ook hoopt ze daardoor weer in een auto te durven rijden.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Op de snelweg A2 bij knooppunt De Hogt werd de auto met Ingrid, haar man en haar zoon door een Poolse vrachtwagen van de weg gereden. 400 meter verderop bleef de auto op zijn zijkant op de rijbaan liggen. Het Rotterdamse gezin heeft geen idee wat er is gebeurd tussen het moment van de aanrijding en het moment dat de auto stil op de weg lag.

Om daarachter te komen zoekt ze de mensen die haar meteen na de klap hebben geholpen. Ze wil graag met hen in contact komen om ze te bedanken en alles te kunnen verwerken.

"Ik weet niet wat er in die 400 meter is gebeurd."

“Het is één zwart gat”, vertelt de 54-jarige Ingrid. “Ik weet niet wat er in die 400 meter is gebeurd. We lezen en horen verschillende verhalen. Maar wat de waarheid is weten we niet."

Wat ze nog wel weet is dat er een man in een zwarte wagen meteen te hulp schoot. “De man heeft de hele tijd met mij in contact gestaan omdat ik niet uit de auto kon komen. Ik had een gebroken enkel. Hij heeft ook mijn man, die achter het stuur zat, geholpen. Die was flink bebloed en kreeg een etui met ehbo-spullen.”

"Ik wil hem graag bedanken en hopelijk kan hij ook meer vertellen."

“De man stelde mij gerust en vertelde dat de weg meteen was afgesloten en er dus geen gevaar meer was”, vervolgt ze haar verhaal. “Ik wil hem graag bedanken en hopelijk kan hij ook meer vertellen. Dat zou mij enorm helpen.”

Na het ongeluk had ze zeven gebroken ribben en was er een wervel in haar rug verzakt. Daarvoor loopt ze nog altijd bij de fysiotherapeut. Ook op geestelijk vlak heeft het ongeval nog altijd impact. “Ik heb sindsdien nog niet gereden. Ik vind het nog steeds eng om in een auto te stappen. Eigenlijk moet ik het weer gaan proberen, maar ik houd het af.”

Met het verhaal van de getuigen hoopt ze het ongeval een beter plekje te geven. Naast de man in de zwarte auto heeft ze ook gehoord dat er een vrachtwagen de weg heeft geblokkeerd. Iemand van de Marechaussee heeft de weg vrij snel afgesloten. Ook zij zouden meer kunnen vertellen. Tot die tijd doet Ingrid het met de foto’s. “Maar wat zou ik graag meer willen weten”, besluit ze haar oproep.

Beelden van de ravage na het ongeval:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!