Video

Brand in studentenflat, een student loopt brandwonden op

3 november 2023 om 08:38 • Aangepast 17 november 2023 om 02:02
nl
In een appartementencomplex aan de Tramsingel in Breda heeft vrijdagochtend brand gewoed. Het pand heeft meerdere etages, er wonen vijftig studenten. Zij moesten door de brandweer op grote hoogte uit het gebouw worden gehaald. Een van de studenten lag nog te slapen toen de brandweer de flat kwam ontruimen. De bewoners kunnen voorlopig niet naar huis.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Een man heeft lichte brandwonden opgelopen bij de brand. Ook moest een aantal studenten behandeld worden vanwege rook die ze ingeademd hadden. Vier mensen zijn ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de brand ontstaan na wateroverlast door storm Ciarán van donderdag. Door de wateroverlast is kortsluiting ontstaan in de meterkast. De brandweer kwam met veel eenheden naar de studentenflat.

Heel veel rook
De brand brak uit rond acht uur vrijdagochtend en veroorzaakte heel veel rook. "Het pand heeft veel gangen en trappen. Die rook is snel door heel het complex gedrongen", vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brand sloeg door naar alle verdiepingen, de rook sneed vluchtroutes af. Bewoners moesten daarom via de buitenkant met een hoogwerker uit het gebouw worden gehaald. In totaal gaat het om vijftig studenten, Nederlands en internationaal.

Er is forse schade door het hele gebouw. Het appartement waar de brand uitbrak is flink beschadigd. Zo hebben de gas-, water- en lichtvoorzieningen veel schade opgelopen.

Nog niet naar huis
Waar een woordvoerder in eerste instantie dacht dat de bewoners in de loop van de ochtend terug naar huis kunnen, blijkt dat niet zo te zijn. Ze worden dit weekend ondergebracht in hotels. Ze mogen vrijdag nog wel wat spullen uit hun huizen halen.

Het hele pand wordt nu door de brandweer geventileerd. De bewoners zijn in eerste instantie tijdelijk opgevangen in de brandweerkazerne van Breda. Rond kwart voor negen heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van de Put / SQ Vision
Foto: Tom van de Put / SQ Vision
De locatie waar studenten worden opgevangen (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
De locatie waar studenten worden opgevangen (foto: Tom van der Put / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!