Buitenechtelijke affaire brengt wethouder in verlegenheid: einde carrière

3 november 2023 om 16:09 • Aangepast 17 november 2023 om 02:03
nl
Wethouder Toine van de Ven van de gemeente Vught heeft per direct zijn ontslag ingediend, dat meldt de gemeente in een persbericht. In een brief licht de wethouder zijn vertrek toe en zegt dat hij privé 'domme keuzes' heeft gemaakt die voor veel onrust zorgen. Volgens het Brabants Dagblad had de wethouder een buitenechtelijke affaire met een ex-gemeenteraadslid. Hieruit zou ook een kind zijn geboren.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De relatie wist het tweetal tweeënhalf jaar stil te houden, schrijft het Brabants Dagblad. Vanwege geruchten in Vught heeft de wethouder aan het college van burgemeester en wethouders toegegeven wat er speelde, in de hoop dat het binnenskamers zou blijven. Tevergeefs.

Vrijdagmiddag heeft de wethouder van openbare ruimte zijn ontslag ingediend. Het afscheid heeft hij geheel aan zichzelf te wijten, schrijft hij in zijn brief.

Schade toegebracht
"Ik heb privé domme keuzes gemaakt. Voor mij staan deze keuzes volkomen los van mijn functioneren als wethouder. Ik wilde graag met dezelfde inzet en motivatie mijn werk blijven voortzetten. Maar als de discussie meer gaat over mij als persoon dan over mijn beleid en inhoudelijke keuzes, kan ik niet goed functioneren."

Ook vindt hij dat zijn gezin en de partij (PvdA/GroenLinks) teveel schade toegebracht worden door aan te blijven.

Zijn ontslag komt volgens hem op een ongunstig moment nu er onder meer keuzes gemaakt moeten worden over locaties voor grootschalige energieopwekking in de gemeente en over cultureel centrum De Speeldoos.

Meer aandacht voor gezin
Hij gaat de komende tijd meer tijd en aandacht besteden aan zijn gezin. "In plaats van elke avond en weekend op pad te zijn voor de gemeente of een vereniging. Vanwege mijn drive én omdat ik het gewoon ook heel leuk vond, heb ik daar onvoldoende bij stil gestaan. Ondanks dat ik er wel regelmatig door anderen op ben gewezen. Het is misschien dan nu ook goed om een andere weg in te slaan."

Burgemeester Roderick van de Mortel na de gemeente Vught betreurt het besluit. "Wethouder Van de Ven had een brede portefeuille met veel taken, die aandacht behoeven en veel belanghebbenden kennen. Daarom zullen we er alles aan doen, om in goed overleg met de fracties en gemeenteraad, het college zo snel mogelijk weer voltallig te maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!