Peter Bosz zag ruime overwinning niet aankomen: 'De training was belabberd'

4 november 2023 om 19:56 • Aangepast 17 november 2023 om 02:01
nl
Peter Bosz zag de ruime zege van PSV in Almelo niet aankomen. Dat had alles te maken met de slechte training op vrijdag. Gelukkig kwam voor de trainer en zijn ploeg alles goed en was er een klinkende zege. “Dit is de ideale voorbereiding op de wedstrijd tegen Lens.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Door een vroege rode kaart voor Heracles-speler Justin Hoogma kon PSV eenvoudig uitlopen naar een 6-0 zege in Almelo. Op voorhand had de trainer niet zo’n makkelijke zege verwacht. “Zeker niet als je de training van vrijdag zag. Die was echt belabberd. We hadden bagger getraind. Zo kende ik mijn ploeg helemaal niet.”

Het leidde ertoe dat Bosz onzeker werd. “Ik heb daar slecht van geslapen. De reserves liepen gewoon over de basisspelers heen. Maar misschien had het te maken met de storm. Ik had als voetballer ook liever regen dan wind.”

"Een perfecte avond."

Uiteindelijk kwam alles goed en won PSV voor de elfde keer in de Eredivisie. Bosz kon daarnaast ook nog spelers rust geven in aanloop naar de Champions League wedstrijd tegen Lens. “Het was fijn dat we spelers eerder konden wisselen. Jerdy Schouten had vooraf al aangegeven dat hij zware benen had. Dan is het ideaal dat ik hem in de rust kon wisselen.”

Ook andere dragende spelers konden vroegtijdig naar de kant. “Dit is de ideale voorbereiding op woensdag”, concludeerde Bosz. Dan moet PSV winnen van Lens om uitzicht te houden op overwintering in de Champions league. De generale repetitie was in ieder geval om van te genieten. “We hebben drie punten, zes goals, de nul gehouden en geen blessures opgelopen. Een perfecte avond.”

DIT WIL JE OOK LEZEN:

Snelle rode kaart helpt PSV aan ruime zege op Heracles

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!