Auto van Esther vernield na 'herrie' op feestje: 'Voel me bedreigd'

5 november 2023 om 20:24 • Aangepast 17 november 2023 om 02:01
nl
Wat een feestelijke vijftigste verjaardag had moeten worden, is geëindigd met een zure nasmaak. De auto van Esther Witte uit Oss is zondagochtend vernield. 'Voor de herrie', is met verf op haar auto geschreven. En dat terwijl ze de hele buurt van tevoren netjes had ingelicht over haar feestje. "Ik ben er ziek van."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"Ik ben zo boos. Ik begrijp er niets van", begint Esther haar verhaal. Zondagochtend ontdekte ze dat haar auto met verf en een mes was bewerkt. De reden? Esther vierde afgelopen vrijdag haar vijftigste verjaardag in de tuin.

"Dat horen de buren natuurlijk wel, dus daarom heb ik iedereen ingelicht." Ze deed ruim van tevoren briefjes in de bus bij zo'n zestig adressen in de buurt. Daarin stond ook haar telefoonnummer, zodat mensen haar konden bellen als ze last hadden van het geluid. "Het was een heel leuk feestje en de herrie viel echt wel mee. Dat hoorde ik van meerdere buren. Achteraf denk ik: had ik het maar niet gedaan", verzucht Esther.

"Had desnoods de politie gebeld."

Zondagochtend werd de kersverse Sarah wakker met veel gemiste telefoontjes van buurtbewoners. Niet om haar nog te feliciteren, maar om te vragen of ze haar auto die ochtend al had gezien. "Ik ben meteen naar buiten gelopen en schrok heel erg." Op de zijkant van haar auto's stond in grote letters 'voor de herrie' geschreven. Het dak, dat van stof is, zat vol met scheuren. "Dat is met een groot mes gedaan denk ik, want de scheuren zijn zo groot en diep. Mijn hele dak is opengesneden."

Esther kan niet geloven dat iemand uit de buurt zoiets heeft gedaan. "Als je normale normen en waarden hebt, dan doe je dit toch niet?", vraagt ze zich hardop af. "Ik vind het echt te gek voor woorden dat iemand zoiets kan doen. Als je vond dat er zo veel lawaai was, had dan aangebeld of me een berichtje gestuurd. Of had desnoods de politie gebeld."

"Ik voel me bedreigd."

Dat is dus niet gebeurd. Esther vermoedt dat haar feestje van vrijdag ook niet de enige reden is dat haar auto is toegetakeld. Een dag later, op zaterdagavond, gaven andere buurtbewoners namelijk ook een feestje. "Die muziek stond wel een stukje harder. Ik geef daar niks om, een feestje moet ook een keer kunnen. Misschien dat degene die mijn auto heeft vernield dacht dat ik twee feestjes achter elkaar heb gegeven."

Esther blijft nu achter met een flinke rekening. Ze had haar auto niet allrisk verzekerd en moet alles zelf betalen. "Die verf gaat er nog wel af, maar het dak moet vervangen worden. Dat kost me zo'n drieduizend euro." Al vindt ze dat nog niet eens het ergste. "Ik voel me niet meer veilig, dat vind ik kwalijk. Ik voel me bedreigd. Ik ben nu bang dat als ik iets doe wat iemand niet bevalt, er weer iets vernield gaat worden."

Bij de politie heeft ze aangifte gedaan. Zondag is Esther bij buurtbewoners langs geweest om te vragen of ze camerabeelden van afgelopen nacht hebben waarop de dader mogelijk te zien is. "Het liefst zie ik dat de dader gestraft wordt, maar ik denk dat ik er nooit achter ga komen wie dit heeft gedaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!