Video

Rick knalde met 306 per uur op de vangrail: rijbewijs kwijt en taakstraf

6 november 2023 om 14:00 • Aangepast 24 november 2023 om 02:03
nl
Rick van Stippent (31) uit Heesbeen vloog vorig jaar maart met meer dan 300 kilometer per uur op de vangrail met zijn Lamborghini. De schade was enorm en wonderbaarlijk genoeg vielen er geen gewonden. Van Stippent krijgt hiervoor een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Ook is hij anderhalf jaar zijn rijbewijs kwijt, waarvan een half jaar voorwaardelijk, als hij nog eens in de fout gaat.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Rick van Stippent, die bekend staat als de ‘autopoetsmiljonair’ en om zijn vlogs, knalde op de snelweg A28 in Overijssel met duizelingwekkende snelheid op de vangrail. De chauffeur en zijn bijrijder mogen blij zijn dat zij het er levend vanaf hebben gebracht die zondagmorgen 27 maart. Alleen dankzij de supersterke cockpit van de race-auto kwam het tweetal er zonder een noemenswaardige schram vanaf.

Half miljoen
Rick was met zijn witte Lamborghini Aventador van een half miljoen euro onderweg naar een autoshow op het circuit van Assen. De jonge ondernemer vertelde tijdens de zitting twee weken geleden voor de rechtbank in Zwolle dat hij enorme spijt heeft van die ‘ene keer dat hij even het gaspedaal diep intrapte’. Maar hij is blij dat hij er nog is. Van de verzekering kreeg hij geen cent.

Rond half tien ‘s morgens ging het mis. Rick gaf net voor het viaduct bij Rouveen in Overijssel even flink gas, raakte in een slip, ramde de vangrail en stond honderden meters verderop pas stil. Geschrokken, maar ongedeerd stapten hij en zijn bijrijder uit.

De politie berekende dat de bestuurder 314 tot 318 kilometer per uur moet hebben gereden toen hij over een hobbel vloog en in een slip raakte. Toen hij enkele tientallen meters verder links op de vangrail klapte, ging de Lamborghini volgens de politie nog steeds 306 kilometer per uur.

Dertig paaltjes
De sportauto nam zo’n twintig tot dertig paaltjes mee en begon daarna te tollen en ramde de vangrail nog meermalen. Na bijna 300 meter stond de auto pas stil. Over zes rijbanen lagen de brokstukken verspreid. De wagen van een half miljoen was total loss.

De officier van justitie kwam woorden tekort om te vertellen hoe asociaal hij Ricks rijgedrag vond. “Ga dan naar Duitsland of naar een circuit. Of ga parachutespringen als je zoveel adrenaline wilt”, vond hij. “Dit is bespottelijk hard.”

De rechtbank wil met de taakstraf, de voorwaardelijke celstraf en het innemen van het rijbewijs een signaal afgeven aan de verdachte en aan de maatschappij dat dit verkeersgedrag onacceptabel is. Volgens de Zwolse rechtbank heeft de bestuurder met zijn sportwagen andere weggebruikers en ook de persoon die naast hem zat in gevaar gebracht.

Bekijk hieronder beelden van de Lamborghini voor en na de crash:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!