Gezellig met de familie een weekendje weg: liever niet

9 november 2023 om 21:30 • Aangepast 25 november 2023 om 02:01
nl
Een weekendje weg met familie klinkt niet iedereen als muziek in de oren. Zeker als het gaat om de schoonfamilie voelen velen zich verplicht om mee te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Bungalowparkoverzicht.nl. Brabanders voelen wel net iets minder weerstand om een paar dagen weg te gaan met 'de koude kant' dan de gemiddelde Nederlander.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Gemiddeld zit meer dan de helft (51%) van de Nederlanders niet te wachten op een gezellig weekend of midweek met de schoonfamilie. In Brabant tikken we net niet die helft aan met 48,8%. Opmerkelijk detail is dat alleen in Zeeland de mensen liever met hun schoonfamilie op pad gaan dan met hun eigen familie.

Verplichting
De meeste mensen gaan hoe dan ook het liefste met hun eigen familie weg. Hoewel de ondervraagden onder de 45 jaar ook daar moeite mee hebben. Bijna 64% voelde zich verplicht mee te gaan met de schoonfamilie. Ook over een paar dagen weg met de eigen familie staat deze groep niet te juichen. Bijna 51% voelt zich verplicht mee te gaan.

Veel voorkomende ergernissen tijdens zo'n familieweekendje:

  • Teveel op elkaars lip (27%)
  • Alles samen doen (16,7%)
  • Teveel op elkaar letten (14,2%)
  • Te duur (8,3%)
  • Geen eigen ruimte (8,3%)

Er zijn onder de ruim 1000 ondervraagden ook mensen die nog nooit met familie op mini-vakantie geweest. Meer dan de helft gaf aan hier ook niet op te zitten wachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!