Video

Vader betuigt spijt na enorme vechtpartij en hoeft de gevangenis niet in

9 november 2023 om 16:34 • Aangepast 24 november 2023 om 02:04
nl
Een 50-jarige man uit Den Haag hoeft niet de cel in voor zijn aandeel in een enorme matpartij tijdens carnaval 2021 in Vlijmen. De rechtbank in Den Bosch had hem hiervoor wel een gevangenisstraf van een half jaar gegeven. In hoger beroep legde het gerechtshof een werkstraf van 220 uur op. De Hagenaar gebruikte in februari 2021 samen met zijn twee zoons grof geweld tijdens een ruzie in eethuis Het Akkertje in Vlijmen. Beelden gingen het internet over.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man en zijn twee zoons waren naar Vlijmen gekomen om carnaval te vieren. In de pizzeria aan de Grote Kerk kregen ze ruzie, die snel ontaardde in totale chaos.

De zaak liep uit de hand nadat de vader een bezoeker met een vuist in het gezicht sloeg en hem bij zijn keel greep. Daarna heeft hij met zijn zoons geschopt, geslagen en met barkrukken gegooid. Een 33-jarige man die knock-out op de grond lag, kreeg meerdere trappen.

De twee zonen kregen van de rechtbank zeven en achttien maanden cel opgelegd. Voor zover bekend is tegen deze straffen geen beroep aangetekend. De drie mannen moeten twee slachtoffers duizenden euro’s aan schadevergoeding betalen. Hierin bracht het arrest van het hof geen wijziging.

Het hof wees de vader als aanstichter aan. Hij hoeft niet de cel in, omdat dat te grote gevolgen zou hebben voor zijn drie bedrijven. Verder speelde mee dat de Hagenaar tijdens de zitting inzag dat hij veel te ver was gegaan. Ook heeft hij meermalen oprecht spijt betuigd.

Het hof had 240 uur willen opleggen, maar daar ging 20 uur vanaf, omdat het hoger beroep zolang heeft geduurd. Van de 220 uur wordt de tijd afgetrokken die de man in voorarrest heeft gezeten.

De bezoekers van Het Akkertje sloegen er flink op los:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!