PSV krijgt boete voor rellen, maar wil de supporters ervoor laten opdraaien

10 november om 19:16 • Aangepast 24 november om 02:03
nl
De UEFA geeft PSV op zijn dak nadat supporters zich hebben misdragen in Lens. De club moet 25.000 euro betalen omdat supporters met spullen gooiden, vernielingen aanrichtten en vuurwerk afstaken. De Eindhovense club is van plan de rellende supporters daarvoor op te laten draaien. Ook krijgt de club een voorwaardelijke straf: als er de komende twee jaar nog zo'n incident voorkomt, mogen er de volgende uitwedstrijd geen PSV-supporters mee.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Al voor de wedstrijd liepen de gemoederen in het Franse Lens hoog op. Er braken rellen uit, eerst in de stad en toen bij het stadion. De politie gebruikte traangas en wapenstokken.

Tijdens de wedstrijd zelf was het wéér raak. PSV-fans gooiden vuurwerk en sloopten stoelen, om die vervolgens in stukken naar het vak met Lens-aanhangers te gooien. En, zoals dat gaat, gooiden die de stoelen dan weer terug.

Minutenlang werden er stoelen en hekken in elkaar getrapt. "Dit soort dingen wil je niet zien", reageerde aanvoerder Luuk de Jong op het gedrag. "Het is een klein groepje dat dat doet en ze verpest het voor anderen." PSV heeft bij de UEFA namelijk niet zo'n goede reputatie.

Sanctie
Als sanctie krijgt de club een boete van 25.000 euro en een voorwaardelijke ban op het verkopen van tickets voor de volgende uitwedstrijd. Als fans zich nog eens zo misdragen, mogen de Eindhovense uitsupporters de eerstvolgende wedstrijd niet meer mee.

Zelf is de club er bepaald niet blij mee en treft ze maatregelen om die sanctie te voorkomen, meldt het Eindhovens Dagblad. Er zijn zeven stadionverboden uitgedeeld, beelden opgevraagd van de rellen tijdens de rust van de wedstrijd en de club wil de sanctie eigenlijk bij de herrieschoppers leggen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Bekijk hier hoe de Franse politie met traangas ingreep in Lens

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!