Video

Na moord en brand starten vrienden een inzamelingsactie voor Joffrey

11 november 2023 om 10:43 • Aangepast 24 november 2023 om 02:05
nl
Eerst je vader verliezen, om een jaar later je oliebollenkraam in vlammen op te zien gaan. Voor Joffrey Bierens uit Eindhoven vallen eigenlijk alle superlatieven in het niet bij de jaren die hij achter de rug heeft. Daarom zamelt de kermisbond geld in, om hem op zijn minst een nieuwe kraam te gunnen. "Zodat zijn vader van bovenaf trots kan meekijken."
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

De ellende begint in oktober 2022, als de 63-jarige oliebollenbakker Ad Bierens met meerdere messteken om het leven wordt gebracht in Best. Hij was een geliefde man in de nationale kermiswereld. Hij runde meerdere oliebollen- en gebakkramen. Samen met zijn zoon Joffrey.

Nadat Joffrey zijn vader op afschuwelijke wijze verloor, kreeg hij nog meer voor de kiezen. Hij werd bedreigd, geslagen en opgezocht. Met als klap op de vuurpijl dat zijn oliebollenkraam, die de laatste aankoop van zijn vader was, afgelopen week in brand werd gestoken. Met het gedenkteken aan zijn vader nog in de kraam.

Het Wagnerplein in Tilburg lag bezaaid met glas, met meerdere jerrycans om de oliebollenwagen heen. Joffrey is er kapot van. "Het lijkt wel alsof ik moet boeten voor de dood van mijn vader."

Een hechte kliek
Om de pijn iets te verzachten, probeert de kermisgemeenschap nu te doen wat ze kunnen. Niet alleen vader Ad, maar ook Joffrey zelf is erg geliefd in de kermiskring. "Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zijn we een crowdfunding gestart", vertelt Kelly van Benthem (16). Zij is de dochter van de beste vriendin van Joffreys vrouw. Een grote, hechte kliek, dus.

"Hij is een echte knuffelbeer, die maakt met niemand ruzie."

"Hij is een echte knuffelbeer, die maakt met niemand ruzie", zegt Kelly. Daarom voelt ze zich extra gemotiveerd om Joffrey aan een nieuwe kraam te helpen. "Dan kan zijn vader van bovenaf nog trots meegenieten. Zelf hebben we er het geld niet voor, dus hopelijk kunnen mensen iets missen."

Daarbij benadrukt Kelly dat er ook nog eens een nieuwe baby Bierens op komst is. De kermisbond hoopt dat die kleine oliebol snel kennis mag maken met de branche van zijn vader. Een frisse, nieuwe start.

Bekijk hier hoe Joffrey reageert op de brand en hoe groot de ravage was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!