Video

Joffrey's oliebollenkraam in brand gestoken na een jaar vol bedreigingen

9 november 2023 om 09:19 • Aangepast 25 november 2023 om 02:01
nl
Joffrey Bierens is er helemaal kapot van. Zijn oliebollenkraam aan het Wagnerplein in Tilburg is in de nacht van woensdag op donderdag in brand gestoken. "Er is helemaal niks meer van over, de kraam is tot de grond toe afgebrand." En dat na een heel hectisch jaar waarin zijn vader, Ad Bierens, werd doodgestoken.

Afgelopen nacht om iets na twee uur kreeg hij een telefoontje van de politie. Zijn kraam stond in lichterlaaie. Volgens Joffrey is er overduidelijk sprake van brandstichting. "Ze hebben jerrycans gevonden en het stonk naar benzine", weet Joffrey.

Hij heeft een emotioneel en zwaar jaar achter de rug. Want een jaar geleden werd zijn vader, de 63-jarige Ad, doodgestoken in Best. Zijn vader had diverse oliebollen- en gebakkramen onder zijn hoede en stond goed bekend in de nationale kermiswereld.

Deze kraam op het Wagnerplein was net een week open. Het was de laatste aankoop die zijn vader deed. Op de parkeerplaats bij de kraam aan het Wagnerplein ligt alles vol glas door de brand.

"Het lijkt wel alsof ik moet boeten voor de dood van mijn vader."

Voor het doden van Bierens moet een man uit Best nog inhoudelijk voor de rechter komen. De zoon van deze verdachte zit een celstraf uit, omdat hij even daarvoor de stiefzoon van Bierens heeft neergestoken.

Joffrey: "Sindsdien word ik bedreigd, in elkaar geslagen en zoeken ze mij op. Ik heb geen idee waar het vandaan komt maar het lijkt wel alsof ik moet boeten voor de dood van mijn vader." Twee jaar geleden werd ook al geprobeerd om de kraam in brand te steken.

Donderdagochtend is het allemaal nog heel onwerkelijk voor hem. "We gaan proberen om hier zo snel mogelijk weer een andere wagen neer te zetten. Er moet zo snel mogelijk weer een lampje branden. Dit is ons levenswerk, hier leven wij van."

Morgen zou zijn vader 65 jaar zijn geworden. "Het gedenkteken aan m'n vader stond in de kraam. Het lag in duizend stukken op de grond, maar tussen al het bluswater brandde nog wel het elektrische kaarsje. Dat is voor mij wel een teken dat hij hier bij ons is."

De politie bevestigt dat er een vermoeden bestaat van brandstichting. Er is aangifte gedaan en zij is een onderzoek naar de brand begonnen. Over de bedreigingen kan de politie niets zeggen vanwege privacy.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!