Liveblog

112-nieuws: snorfietser geschept • brand boven seksshop Helmond

12 november 2023 om 13:46 • Aangepast 24 november 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.55

Geen treinen door aanrijding

Tussen Geldrop en Eindhoven rijden sinds tien over half elf geen treinen. Dit komt door een aanrijding bij Sterksel. De NS verwacht dat er rond twee uur in de nacht weer treinen kunnen rijden.

22.30

Snorfietser geschept

Een jongeman is vanavond op de Stiphoutse Dreef in Helmond met zijn snorfiets onder een auto gekomen. De automobilist die op een voorrangsweg reed, zag de jongen niet aankomen, toen die weg wilde oversteken. De jongeman belandde op de voorruit van de auto. Hij werd in een ambulance onderzocht en behandeld, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/ SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/ SQ Vision
21.43

Ongeluk op de snelweg

Op de A67 bij Eersel is vanavond een personenauto al slingerend achterop een vrachtwagen geklapt. Daarna werd ook nog een personenauto geraakt. De slingerende bestuurder werd nagekeken in de ambulance, maar had verder geen verwondingen. De vrachtwagen kon zijn weg gewoon vervolgen.

Foto: Rico Vogels/ SQ Vision
Foto: Rico Vogels/ SQ Vision
17.48

Auto vliegt spontaan in brand

Op de Steenweg in Heusden is aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. De bestuurder van de Mercedes zag net voor de vesting rook onder het dashboard uit komen en kon nog net op tijd zijn auto aan de kant zetten. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat het voertuig helemaal uitbrandde. Mogelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.

17.08

Brand in appartement

Aan de Molenstraat in Helmond is brand uitgebroken in een slaapkamer van een appartement boven de seksshop Cupido. Er is een blusvoertuig en een hoogwerker van de brandweer om de brand te blussen. Een tweede blusvoertuig is onderweg. Er is niemand gewond geraakt, maar er is wel schade. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de nazorg.

Foto: Harry Grijseels/ SQ Vision
Foto: Harry Grijseels/ SQ Vision
Foto: Harry Grijseels/ SQ Vision
Foto: Harry Grijseels/ SQ Vision
14.55

Jongen (21) zwaargewond in ziekenhuis na mishandeling

De 21-jarige Thijm uit Herpen is tijdens de elfde van de elfde in elkaar geslagen op de Verwersstraat in Den Bosch. Hij ligt zwaargewond op de intensive care met een gebroken schedel en een bloeding in zijn hersenen. Het was zaterdagmiddag druk in de binnenstad van Den Bosch. De politie verwacht dat veel mensen iets van het incident hebben meegekregen en roept getuigen op zich te melden.

Thijms moeder vertelt wat er zaterdagmiddag gebeurd is

14.40

File tussen Breda en Gorinchem

Op de A27 wordt dit weekend aan de weg gewerkt bij de Merwedebrug. De rechterrijstrook vanuit Breda naar Gorinchem is afgesloten. Dit zorgt zondagmiddag voor zo'n 25 minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.44

Politie valt verkeerd huis binnen

De politie is gisteravond per ongeluk het verkeerde huis binnengevallen in Schijndel. In dit huis was op het moment van de inval een gezin met drie kleine kinderen aanwezig. De politie was op zoek naar een man en hield rekening met een aanhouding die risico’s met zich zou kunnen meebrengen. Daarom nam een zogenoemde aanhoudingseenheid van de politie de inval op zich. Toen de deur werd geforceerd zag het team al snel dat het zich had vergist.

Lees hier wat er mis ging in Schijndel

13.15

Man beroofd bij station Breda

Gistermiddag is rond kwart voor drie een 20-jarige man beroofd in de buurt van station Breda. Hij stond daar te roken toen twee jongens hem vroegen om een sigaret. Nadat hij hun verzoek afwees, werden de jongens boos. Ze scholden de man uit en gaven hem een klap in het gezicht. Toen het slachtoffer op de grond lag, kreeg hij nog een trap. De daders namen persoonlijke spullen van hem mee.

De politie is op zoek naar de daders en heeft daarom hun signalement verspreid. Een van de jongens zou ongeveer 17 jaar zijn en 1,80 meter lang. Hij heeft een getinte huidskleur en zwart halflang haar en droeg donkere kleren. De andere dader had een getinte huidskleur en donker, krullend haar. Hij is ongeveer 18 jaar oud en ook 1,80 meter lang.

12.08

Zwaar vuurwerk gegooid in winkel

In een winkel in winkelcentrum Rosada in Roosendaal, waar kleren en sieraden verkocht worden, is rond tien uur vanochtend zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Na het ontploffen van het vuurwerk - de politie vermoedt een cobra - ging de dader er op de fiets vandoor. Het zou gaan om een tiener. Er raakte niemand gewond.

11.53

Gevangene gestoken door andere gevangene

Een gevangene is vanochtend vroeg in de gevangenis in Vught door een andere gevangene gestoken met een scherp voorwerp. Dit gebeurde in de gezamenlijke keuken in de reguliere gevangenisafdeling, laat een 112-correspondent weten. Wat voor steekvoorwerp het precies was, wil de politie niet zeggen. De mannen konden snel uit elkaar gehaald worden. Het slachtoffer is behandeld door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
09.16

Automobilist botst op geparkeerde auto

Een 40-jarige automobiliste botste afgelopen nacht op een geparkeerde auto aan de Rucphensestraat in Sint Willebrord. De politie vermoedt dat de vrouw onder invloed was, maar ze wilde niet meewerken aan het onderzoek. Daarom is haar rijbewijs ingevorderd.

09.03

Fout op fout op de A2

Een automobilist is zaterdagnacht aangehouden nadat hij in een oude Renault met hoge snelheid over de A2 bij Liempde reed. De auto bleek niet verzekerd en er was geen sprake van een geldige APK. De bestuurder bleek daarnaast geen rijbewijs te hebben en hij testte positief op het gebruik van cannabis. Toen de agenten water later weer op de weg reden, zagen ze dezelfde Renault met man die daarvoor als passagier in de auto zat nu achter het stuur. Hij heeft eveneens geen rijbewijs en ook deze testte positief op cannabis. Beide mannen zijn aangehouden. De Renault is in beslag genomen.

Lees hier hoe de mannen fout op fout stapelden tijdens het rijden over de A2

09.02

Man met drugs aangehouden

Een 29-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteravond aangehouden op de Dorpsstraat in Ossendrecht omdat hij ongeveer 45 gram drugs - waarschijnlijk cocaïne - bij zich had. De politie meldde in eerste instantie vier kilo drugs, maar dat bleek onjuist. De drugs werden ontdekt tijdens een controle van het voertuig waarin hij reed. De man is vastgezet. De politie nam de drugs in beslag.

07.46

Opruimwerkzaamheden op parallelrijbaan A58

De parallelrijbaan van de A58 van Tilburg richting Breda is afgesloten tussen Tilburg Centrum-Oost en Tilburg Centrum-West. Daar gebeurde rond zes uur 's ochtends een ongeluk en vatte een auto vlam. Vanwege schoonmaakwerkzaamheden en het herstel van de vangrail is de weg tot ongeveer halftwaalf 's ochtends dicht. Verkeer richting Breda krijgt het advies de Kemperbaan en de Ringbaan-Zuid te nemen.

07.04

Brand schuur Boxtel

Een vrijstaande schuur aan de Loxvenseweg in Boxtel is afgelopen nacht door brand verwoest. Het vuur werd rond vijf uur ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de schuur al volledig in lichterlaaie. In het schuurtje stonden drukhouders, meldt een 112-correspondent. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Bij de brand kwam asbest vrij. Daarop werd de directe omgeving van het schuurtje afgezet. Er raakte niemand gewond.

De vrijstaande schuur aan de Loxvenseweg in Boxtel ging volledig in vlammen op (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De vrijstaande schuur aan de Loxvenseweg in Boxtel ging volledig in vlammen op (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste de brand aan de Loxvenseweg in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste de brand aan de Loxvenseweg in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
06.00

Waarschuwing vanwege lokaal dichte mist

Sinds zes uur vanochtend geldt in heel de provincie code geel vanwege plaatselijk dichte mist. Het zicht kan lokaal minder dan tweehonderd meter zijn. De dichte mist lost in de tweede helft van de ochtend op.

Wat voor weer ons na het wegtrekken van de mist wacht, lees je hier.

03.46

Brand verwoest auto's

Een auto en een bestelbus brandden afgelopen nacht uit aan de straat Streep in Mierlo. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto en de bestelbus verloren gingen. Het vuur sloeg over naar een coniferenstruik tegen een huis aan. Die kon de brandweer op tijd blussen. Volgens een buurtbewoner zou de brand opzettelijk veroorzaakt zijn en zou de dader het op de auto gemunt hebben.

De brandweer bluste de brandende auto's aan de straat Streep in Mierlo (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De brandweer bluste de brandende auto's aan de straat Streep in Mierlo (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
03.39

Crash auto in Mierlo

Een auto raakte afgelopen nacht van de weg aan de Wijer in Mierlo. Dit gebeurde in een flauwe bocht. De auto kwam tussen twee bomen tot stilstand. In de auto zaten twee vrouwen. Zij zijn door de brandweer uit de auto gehaald en in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft een boom aan de Weijer omgezaagd. Zo kon de auto eenvoudiger geborgen worden.

De vrouwen zijn door de brandweer uit de auto aan de Weijer in Mierlo gehaald en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De vrouwen zijn door de brandweer uit de auto aan de Weijer in Mierlo gehaald en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
03.20

Mannen met vuurwapens in auto

De politie werd afgelopen nacht naar een parkeerplaats in Schijndel gestuurd waar twee mannen in een auto vuurwapens bij zich hadden. Het bleek echter te gaan om twee onklaar gemaakte machinegeweren mét certificaat, laat een wijkagent weten. "Het mocht dus. Wel een erg ongelukkig gekozen locatie, zo op een publieke plek."

03.17

Aanhouding man na belagen ex

Een 36-jarige man is afgelopen nacht aangehouden in de gemeente Meierijstad vanwege huiselijk geweld. De man had zijn ex belaagd en licht mishandeld. Een wijkagent laat weten dat bekeken wordt of herhaling met maatregelen kan worden voorkomen.

00.56

Auto van de weg bij Macharen

Een auto raakte rond kwart voor twaalf gisteravond van de weg op de N329 tussen Oss en Megen. Dit gebeurde ter hoogte van Macharen, tussen de Bossekampstraat en de Dorpenweg. De auto eindigde op zijn kant in een sloot. Er zou niemand bij het ongeluk gewond zijn geraakt. De auto was wel zwaar beschadigd. Die is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en meegenomen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Het ongeluk bij Macharen gebeurde rond kwart voor twaalf zaterdagavond (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Het ongeluk bij Macharen gebeurde rond kwart voor twaalf zaterdagavond (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!