Bosz na wéér een overwinning van PSV: 'Ongekend knappe prestatie'

12 november om 15:44 • Aangepast 24 november om 02:04
nl
PSV won zondagmiddag met 4-0 van PEC Zwolle en zette de indrukwekkende zegereeks voort. Al twaalf wedstrijden op rij wonnen de Eindhovenaren in de Eredivisie. Peter Bosz nam na afloop de tijd om te benadrukken dat het echt niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Voetbal is geen dag op kantoor”, vindt Bosz. Maar de trainer van PSV moest toegeven dat het er wel zo uitzag. Heel zakelijk won PSV van PEC Zwolle. Een wedstrijd zoals het er al zoveel speelde dit Eredivisieseizoen. De trainer van PSV wilde wel graag benadrukken dat het niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt.

“We winnen nu twaalf keer op rij. Dat is echt niet vanzelfsprekend. Het is een ongekend knappe prestatie. Maar je ziet vandaag in de eerste helft ook welk gevaar het op kan leveren. We waren veel te gemakzuchtig. Het staat dan misschien wel 2-0, maar in de omschakeling waren we kwetsbaar.”

"Onze prestatie is een groot compliment waard."

Daar kon Jerdy Schouten zich wel in vinden. “Ik snap wel als het er plichtmatig uitzag. Maar het is inderdaad niet vanzelfsprekend dat we dit soort wedstrijden winnen. We winnen elke wedstrijd met minimaal twee goals verschil. Dat is een groot compliment waard.”

Nu wacht een interlandbreak waarna PSV drie pittige uitwedstrijden in 8 dagen krijgt. Het gaat dan op bezoek bij FC Twente, Sevilla en Feyenoord. Heerlijke affiches. “Hier ben je ook voor op voetbal gegaan”, zei Bosz zondagmiddag.

"Ik heb echt zin in de wedstrijden na de interlandbreak."

“Ik heb echt zin in die wedstrijden. Het is natuurlijk een zwaar programma omdat deze ploegen dicht bij ons staan.” Schouten: “Dat zijn mooie wedstrijden. Maar we gaan ze ook niet anders benaderen. We gaan ook daar vol voor de winst”, nuanceerde de middenvelder het programma.

De PSV’er gaat eerst naar Zeist toe, want hij is in lange tijd weer opgeroepen voor het Nederlands Elftal. “Daar ben ik echt heel blij mee”, zei hij met een grote glimlach. “Ik weet wel een beetje wat ik kan verwachten, maar het blijft natuurlijk erg speciaal.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV won zondagmiddag met 4-0 van PEC Zwolle en is nog altijd de ongeslagen koploper

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!