Vrouw 7 keer bekeurd voor bellen achter het stuur: 'Leren van waarschuwing'

13 november 2023 om 18:43 • Aangepast 24 november 2023 om 02:03
nl
De verkeerspolitie heeft maandagmiddag op de A2 bij Boxtel een 53-jarige vrouw bekeurd omdat ze haar telefoon vasthield bij het rijden. De vrouw smeekte om een waarschuwing, omdat ze 'hiervan zou leren'. De politie kwam er snel achter dat ze de afgelopen vier jaar al zes keer eerder voor hetzelfde was bekeurd.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Sinds 2002 mag je niet meer bellen of appen onder het rijden. Als je telefoon vasthoudt terwijl je rijdt, zit je al fout. Maar veel automobilisten houden zich daar niet aan. De politie voert daarom regelmatig extra controles uit.

In september werden in één dag tijd nog 89 mensen beboet omdat ze hun telefoon vast hadden. Die controle werd gedaan vanuit een touringcar, omdat de politie dan beter zicht heeft. Er werd toen gecontroleerd op de A16, A58, A27, A59, de Midden-Brabantweg, de Ringbaan West in Tilburg en de Backer en Ruebweg in Breda.

De boetes lopen jaar na jaar hoger op. Wie betrapt wordt, krijgt dit jaar een boete van 380 euro. Volgend jaar wordt dit bedrag verhoogd naar 420 euro.

Regels
Toch mag je in sommige gevallen je telefoon wel vasthouden achter het stuur. Op het moment dat je stilstaat in een file, ben je geen auto aan het besturen dus kun je ook niet beboet worden. Dat geldt ook voor het vasthouden van een mobiel apparaat voor het stoplicht of in een parkeervak. Maar leg hem weg of stop hem terug in de houder voordat je optrekt, want daar ligt de grens.

Met je telefoon achter het stuur: zo zijn de spelregels

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!