Video

Buurtbewoners school Oisterwijk: 'Hij zei dat hij een bom bij zich had'

14 november 2023 om 09:27 • Aangepast 24 november 2023 om 02:05
nl
Bewoners van Oisterwijk zijn dinsdagochtend opgeschrikt door veel politiewagens, een gewapend arrestatieteam en helikopters die door de lucht cirkelen. Een verwarde man zou basisschool De Coppele aan de Willem de Zwijgerlaan zijn binnengedrongen, kort voordat de school zou opengaan.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Jan zag alle tumult aan zich voorbij gaan. "Ik zag allemaal politieauto's en er vloog een politieheli boven mijn hoofd. De school is afgesloten. Alle ouders van de kinderen werden gebeld dat ze niet naar school konden komen. De meesten waren al onderweg."

"Een arrestatieteam met helmen op ging de school binnen."

"Ik hoorde van iemand dat er een verwarde man binnen zou zijn. Wat ik gezien heb, is dat een arrestatieteam aankwam met helmen op en dat die de school binnenging."

"Een vriendin van mij is leerkracht op deze school. Haar heb ik een appje gestuurd. Zij is buiten en oké. Verder heb ik aan een agent gevraagd of alle leerkrachten inmiddels buiten zijn en dat is zo."

Monique woont in dezelfde straat en zag hoe de politie met grote snelheid naar de school reed. "Iemand zou een van de klassen zijn binnengegaan en hebben gezegd dat hij een bom bij zich heeft", heeft ze vernomen.

"Kindjes van de buitenschoolse opvang zijn ergens anders ondergebracht."

Volgens Monique waren de kinderen die bij de buitenschoolse opvang worden gebracht al op school aanwezig toen de man opdook. "Zij zijn naar een vrouw in de buurt gebracht en de ouders zijn gebeld om hun kindjes weer op te halen", vertelt ze. De overige basisschoolleerlingen waren nog niet op school, maar onderweg. Zij zijn terug naar huis gegaan.

Bang is Monique niet. "Ik ga er vanuit dat het om een verwarde man gaat", zegt ze.

De politie heeft de school omsingeld en gaat zo meteen met bomverkenners het gebouw binnen om alles te doorzoeken. De man is nog niet gevonden.

DIT WIL JE OOK WETEN: Man die basisschool binnendringt is 'agressief en mogelijk gewapend'

Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!