Video

Fietser overleden na aanrijding met trein in Hulten

14 november 2023 om 13:42 • Aangepast 29 november 2023 om 02:03
nl
Op een spoorwegovergang in Hulten is een fietser verongelukt. Hij werd aan het begin van de middag geraakt door een voorbijrazende trein.
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

Het ongeluk gebeurde op de spoorwegovergang op de Hulteneindsestraat. De fietser moet tussen de spoorbomen door zijn geglipt en werd door de trein geschept. Hij overleed ter plekke. 'Wat er precies is gebeurd moet nog blijken, maar we gaan wel uit van een noodlottig ongeval', laat de politie weten.

Passagiers van de trein zijn overgestapt op een andere trein. Volgens de NS rijden er tot half vijf geen treinen tussen Breda en Tilburg.

Gebeurt vaker
Afgelopen zaterdag overleefde een 41-jarige fietser uit Tilburg ternauwernood een aanrijding met een trein. In Dorst fietste hij tussen de spoorbomen door, nadat een trein was gepasseerd. Maar, hij had niet gezien dat er meteen een trein uit de andere richting kwam. De fietser werd geschept en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet bekend hoe het nu met de 41-jarige Tilburger gaat.

DIT ZAL JE OOK INTERESSEREN:

Elke paar dagen gebeurt er wel zo'n (bijna)ongeluk met een trein. Haast, heel veel haast, is vaak de oorzaak, denkt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. En we overschatten onszelf.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!