Liveblog

112-nieuws: 3 auto's botsen • Tilburgse nachtclub blijft dicht na explosie

17 november 2023 om 15:18 • Aangepast 1 december 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

16.42

Drie wagens botsen in Breda

Op de Franklin Rooseveltlaan in Breda zijn eerder vanmiddag twee auto's en een taxibus op elkaar gebotst. Dat gebeurde op het kruispunt met de A27. Het ongeval zorgde voor file op de Franklin Rooseveltlaan. Het is onduidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.14

Ongeluk op A50 zorgt voor vertraging

Wachten op privacy instellingen...
14.37

Auto botst achter op taxibus

Een automobilist is vanmiddag tegen een taxibus gereden op de Franklin Rooseveltlaan in Breda. Het ongeluk gebeurde midden op de kruising bij de A27. Twee ambulances zijn erbij. Inzittenden raakten lichtgewond. Het verkeer staat vast bij de stoplichten op de kruising.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
13.38

Tilburgse nachtclub blijft dicht na explosie

De Tilburgse nachtclub Club Oxy houdt de deuren voorlopig gesloten. Dat doet ze op eigen initiatief. Bij de club vond in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaats. Een deel van de gevel raakte vernield, net als een glazen deur.

12.55

Man voor zijn huis mishandeld

Een man is gisteravond gewond geraakt bij een mishandeling voor zijn huis in Oss. De man zou betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij voor zijn huis aan de Overlaat waarbij hij werd mishandeld.

Het slachtoffer alarmeerde op vrijdag pas de politie, zij zijn inmiddels een onderzoek gestart. "De man is na de mishandeling gewoon gaan slapen maar vrijdagochtend heeft hij ons toch gebeld", aldus de politie.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
12.51

UPDATE- Ook kogelgat in gevel van coffeeshop

Het explosief dat vrijdagochtend voor een coffeeshop aan de Stratumsedijk in Eindhoven werd gevonden, blijkt een echte handgranaat te zijn. Tijdens het onderzoek naar de handgranaat vond de politie ook een kogelinslag in het pand. De EOD heeft het explosief in beslag genomen.

De politie ontdekte de kogelinslag in de gevel bij het openen van het rolluik van het pand. De Explosieven Opruimingsdienst van de politie heeft de handgranaat in beslag genomen en doet verder onderzoek.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
12.50

Vrouw belandt met auto in sloot

Een vrouw is vanmiddag in Halsteren met haar auto in een sloot met water terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde op de Nieuw Bijmoerseweg in Halsteren. Brandweer, politie en een ambulance kwamen om hulp te verlenen. De vrouw was al snel uit het water, ze raakte niet gewond.

11.20

Vrouw met mes beroofd van Airpods

Een vrouw uit Breda is gisteravond in het Valkenbergpark beroofd van haar Airpods. De verdachten zijn drie meiden met bivakmutsen op, met een witte elektrische step. Zij omsingelden de vrouw en eisten haar telefoon. De vrouw gaf die niet af. De meisjes dreigden met een mes en wilden vervolgens haar Airpods. Die gaf ze af en vervolgens wist ze te ontkomen.

De politie heeft een signalement van de meisjes en vraagt getuigen om zich te melden

10.00

Man opgepakt met drugs en flappen

Een 30-jarige man uit Leeuwarden is gisteren opgepakt in het Wilhelminapark in Tilburg. Het park staat erom bekend dat er veel drugs gedeald wordt. Tijdens een controle van de politie is de man betrapt.

Hij had 1200 euro aan contant geld bij zich, dertien bolletjes en drie wikkels met harddrugs. De man zit vast en wordt verdacht van het bezitten van drugs, handel in drugs en witwassen. Zijn auto is in beslag genomen. Na zijn vrijlating krijgt hij een gebiedsverbod.

Het geld dat in beslag is genomen van de drugsdealer in Tilburg (foto: politie.nl)
Het geld dat in beslag is genomen van de drugsdealer in Tilburg (foto: politie.nl)
09.45

Omgekomen vrouw in sloot geen misdrijf

De vrouw die gisteren in Zevenbergen in een sloot dood werd gevonden, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Vanwege privacy doet ze verder geen mededelingen.

Een voorbijganger vond de vrouw gisteren in een sloot

09.30

Melding van explosief op straat

Op straat voor een coffeeshop aan de Stratumsedijk in Eindhoven is mogelijk een explosief gevonden, meldt de politie. De straat is afgezet en panden in de omgeving zijn ontruimd. Volgens onze verslaggever ter plaatse gaat het om een handgranaat.

Onder meer gasten uit een nabijgelegen hostel moesten vanwege de veiligheid het gebouw verlaten. In een pand vlakbij waren verhuizers aan het werk, een van hen heeft 112 gebeld.

De mogelijke handgranaat voor de deur van de coffeeshop (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
De mogelijke handgranaat voor de deur van de coffeeshop (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
De straat is afgezet (foto: Noël van Hooft).
De straat is afgezet (foto: Noël van Hooft).
08.55

Asbest vrijgekomen bij brand in aardappelloods

In een loods aan de Stelleweg in Dinteloord heeft gisteravond rond half elf brand gewoed. Het dak van de schuur ging volledig in vlammen op, de muren van de loods bleven overeind. Bij de brand kwam asbest vrij, dat is neergeslagen op het eigen terrein. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brandweer sprak van een middelbrand en kwam met twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de brand.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
08.45

UPDATE: Meerdere gewonden na botsing

Bij het ongeluk op de Boekelsedijk in Zeeland zijn zes mensen gewond geraakt. Dat meldt de politie. Een bestelbus kwam daar frontaal in botsing met een tractor. Het busje telde zeker acht inzittenden.

Volgens een 112-correspondent was het een grote ravage op straat

08.35

Bestuurder onder invloed van drugs

Wachten op privacy instellingen...
07.48

Kapotte vrachtwagen op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch naar Eindhoven is rond halfacht vanochtend afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen bij Boxtel-Noord. De afsluiting leidde rond kwart voor acht 's ochtends tot een zes kilometer lange file vanaf de afrit Sint-Michielsgestel, goed voor een kwartier vertraging.

De verwachting is dat de problemen rond negen uur voorbij zijn.

07.24

Ernstig ongeluk in Zeeland

Op de Boekelsedijk in Zeeland zijn een tractor en busje vanochtend op elkaar gebotst. In het busje zaten meerdere mensen. Een 112-correspondent spreekt van een grote ravage. Hoeveel mensen er gewond zijn geraakt, is nog niet bekendgemaakt. Er zijn vier ambulances en een zogenoemd traumateam aanwezig.

Een 112-correspondent spreekt van een grote ravage op de Boekelsedijk in Zeeland.
Een 112-correspondent spreekt van een grote ravage op de Boekelsedijk in Zeeland.
22.46

Drugslab in Eindhoven

In een huis aan de straat Rigoletto in Eindhoven is gisteren een drugslab ontdekt. Die kwam de politie op het spoor nadat medewerkers van de gemeente tijdens een controle een zoete chemische geur roken.

Het lab is door specialisten van de politie ontmanteld. Er zijn verschillende sporen veiliggesteld. De politie gaat onderzoek doen. Er is gisteravond niemand aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!