Video

Sander en Rutger hebben een kinderwens en iedereen mag hun expeditie volgen

18 november 2023 om 17:00 • Aangepast 1 december 2023 om 02:02
nl
Kwetsbaar, eng en hoopvol: zo voelt Expeditie Wenspapa's voor Sander Boeren (30) en Rutger van den Aker (31) uit Den Bosch. Het stel wil dolgraag een kindje. Iedereen kan hun zoektocht naar een draagmoeder online volgen. "Het is de meest spannende expeditie van ons leven."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"We hebben zoveel liefde te geven voor zo'n kleintje", glundert Sander. "Het is zo mooi om groot te brengen en te laten zien hoe mooi de wereld is. Met alle liefde die we in ons hebben."

Het stel is nu vijf jaar bij elkaar. De kinderwens kwam tijdens het daten al ter sprake en nu zien ze ook een babyboom in hun omgeving. Rutger: "We hebben altijd het gevoel gehad heel graag een mini-mensje te willen. Ik hoop echt dat het ooit zo mag zijn", zegt hij voorzichtig, met twinkelende ogen.

"Drempel om het te vertellen."

Egypte, Jordanië of Costa Rica: de twee hebben samen al heel wat fraaie tripjes gemaakt, zo is te zien op de vele foto's en souvenirtjes in het huis. Dit is toch wel de avontuurlijkste expeditie. "Het is heel spannend hoe mensen reageren op je kinderwens." Op sociale media is homohaat nog altijd aanwezig. "Het is echt een drempel om het zo openbaar te vertellen, maar iedereen is heel enthousiast en liefdevol", merkt Rutger.

Natuurlijk zochten ze eerst in hun directe omgeving. Meerdere vrouwen dachten er serieus over na, maar het heeft nog niet tot iets geleid. "We zijn zeker niet de enige", merkte Sander op na een bijeenkomst met andere wensouders. Met hun website hopen ze het taboe te doorbreken. "Deel vooral je verhaal", zegt Rutger. "Het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg."

"Het kindje mag zeker mee op reis."

De blog is zeker niet alleen zwaar en serieus. Je leest van alles over het vrolijke duo. Zo poseren ze bijvoorbeeld met een Oeteldonk-sjaal. Sligro-marketeer Rutger gaat altijd voor de winst bij spelletjes en neust graag bij kringloopwinkels. De sportieve Sander, die bij een revalidatiecentrum werkt, wil op vakantie elke berg bewandelen. Sander lacht: "Het kindje mag zeker mee op reis."

Iets serieuzer vervolgt hij: "We willen graag dat het ouderschap helemaal bij ons ligt. Natuurlijk willen we wel dat de draagmoeder onderdeel van het leven van het kindje is, zodat het weet waar het vandaan komt." Toch wil hij niet te veel wensen neerleggen: "Dat moet je echt met elkaar bespreken."

Op sociale media zijn heel wat leuke kiekjes van de twee te vinden. De ultieme droom blijft natuurlijk een fijne draagmoeder vinden. Aan de Brabantse gastvrijheid zal het niet liggen: "De koffie staat klaar, met een lekker koekje erbij", lacht Sander.

Zo'n alpaca is best lachen (privéfoto).
Zo'n alpaca is best lachen (privéfoto).
Oost, west, op vakantie zijn Sander (links) en Rutger op hun best (eigen foto).
Oost, west, op vakantie zijn Sander (links) en Rutger op hun best (eigen foto).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!