Weer regenboogvlag gestolen bij COC: 'We dachten dat rust was teruggekeerd'

20 november om 12:27 • Aangepast vrijdag om 02:01
nl
Voor de tweede keer in korte tijd is bij het pand van het COC in Eindhoven een regenboogvlag gestolen. De belangenorganisatie voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders gaat uit van een gerichte actie. “Net nu wij dachten dat de rust was teruggekeerd", zegt voorzitter Benjamin Ector. Waarmee hij verwijst naar april dit jaar toen het pand werd belaagd door twintig hooligans. Jongeren werden toen uitgescholden, een vrijwilliger werd geslagen en ook werd een regenboogvlag gestolen.
Profielfoto van Studio 040
Geschreven door
Studio 040

Iets na middernacht in de nacht van zaterdag op zondag gebeurde dat laatste opnieuw. Een regenboogvlag werd met stok en al van de muur gehaald. Een domper voor COC Eindhoven: “We hadden juist een fantastische week gehad. GLOW kwam namelijk door onze straat en wij hadden zelf een lichtinstallatie voor het raam staan. We hebben veel voorbijgangers kunnen informeren over onze gemeenschap en ons werk”, legt Ector uit.

Hij gaat uit van een doelbewuste actie. Andere regenboogvlaggen in de straat bleven namelijk wel hangen. Een bezoeker van het COC merkte de diefstal op toen hij wegging. De vlaggenstok zonder regenboogvlag lag op straat. Omdat de lichtinstallatie de ramen bedekte, hebben vrijwilligers en bezoekers niet gezien wie de vlag heeft gestolen en wanneer dat precies is gebeurd.

COC Eindhoven heeft aangifte gedaan van de diefstal. Ook is er een melding gedaan bij antidiscriminatiebureau RADAR en het stadsbestuur is ingelicht. Dit weekend werden geen bezoekers of vrijwilligers uitgescholden of aangevallen, laat COC Eindhoven weten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Homofoob geweld van voetbalsupporters: 'Iemand moet een rode lijn trekken'

Mishandeling vrijwilliger COC: beelden verbrande regenboogvlag duiken op

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!