Video

Man is blind na mishandeling op straat: 'Getekend voor het leven'

20 november 2023 om 19:46 • Aangepast 1 december 2023 om 02:05
nl
Een man die eind juli ernstig werd mishandeld op de Economenlaan in Tilburg, gaat daardoor nooit meer kunnen zien. Dat vertelt hij in opsporingsprogramma Bureau Brabant. “Ik ben mijn zicht volledig verloren”, zegt het slachtoffer. Van de daders ontbreekt ieder spoor.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

"Ik sta op de wachtlijst voor een prothese en heb nog tijd nodig om te herstellen", vertelt de man. "Lichamelijk, maar geestelijk nog veel langer.” Hij doet anoniem zijn verhaal, omdat hij hoopt dat de daders toch nog opgespoord kunnen worden. "Het liefst wil ik hiervoor wegrennen. Ze zijn aan mijn veiligheid gekomen. Ik ben getekend voor mijn leven."

De mishandeling gebeurde op 31 juli. De man was onderweg naar een afspraak toen hij plotseling werd aangevallen. Dat gebeurde toen hij vanaf station Tilburg Universiteit naar de Economenlaan liep. Hij werd van achteren aangevallen. Zijn bril, telefoon en een tas van de Jumbo werden van hem afgepakt.

"Ik werd van achteren neergeknuppeld."

Wat er nou precies gebeurde, weet de man niet meer. "Het ging zo snel voor mij. Ik werd van achteren neergeknuppeld. Ik werd geraakt in mijn gezicht, buik en rug." Na een paar minuten weet het slachtoffer op te staan en in in een café in de buurt om hulp te vragen.

Doordat het allemaal zo snel ging, kon de man de twee daders niet zien. De politie hoopt daarom getuigen en beelden te vinden. Ook zoekt ze een vrouw die rond die tijd haar hond uitliet en mogelijk iets van het misdrijf heeft meegekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!