Liveblog

112-nieuws: voetganger overleden na aanrijding • flinke botsing in Dorst

22 november 2023 om 22:25 • Aangepast 1 december 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.03

Voetganger overleden

De vrouw van 71, die dinsdag gewondraakte bij een verkeersongeluk in Vught, is woensdag in het ziekenhuis overleden. De vrouw werd aangereden op een zebrapad en was toen nog aanspreekbaar. Een dag later bezweek ze alsnog aan haar verwondingen.

LEES OOK: Voetganger overleden bij verkeersongeval in Vught

De Kempenland
De Kempenland
20.45

Wegdekreiniger op N282

Na de fikse botsing op de Rijksweg in Dorst zijn de herstelwerkzaamheden aan de gang. Er zijn verkeersregelaars opgeroepen en een aannemer is komen kijken om de schade aan de kruising op te lossen. De straat wordt schoongeveegd door een wegdekreiniger.

Foto: Weginspecteur Sven (@WIS_Sven)
Foto: Weginspecteur Sven (@WIS_Sven)
20.03

A58 weer vrijgegeven

De problemen op de A58 zijn verholpen. De bergers hebben de betrokken voertuigen meegenomen. De vertraging op de weg is nu nog ongeveer een half uur.

19.11

Ongeluk in Dorst

Bij een botsing op de Rijksweg in Dorst zijn twee auto's flink beschadigd geraakt. Een van de auto's botste daarna tegen een lantaarnpaal aan, waardoor alle stoplichten uitvielen. Een vrouw raakte gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen zijn opgehaald door een bergingsbedrijf.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
18.20

Ongeluk op A58

Op de A58 richting Breda is een ongeluk met meerdere voertuigen gebeurd. Daardoor is de linkerrijstrook bij Moergestel dicht. Vanaf Oirschot is het daarom aansluiten in de file. Weggebruikers kunnen rekening houden met een uur vertraging.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
17.49

Treinhinder Breda-Roosendaal en Dordrecht-Roosendaal

Door herstelwerkzaamheden is er hinder in de dienstregeling tussen Breda en Roosendaal en Dordrecht en Roosendaal. Dat duurt nog de hele dag.

15.43

Geen treinen Lage Zwaluwe - Roosendaal

Door een kapotte spoorbrug rijden er geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Dat duurt tot ongeveer half zes.

14.48

Bromfietser slaat automobilist

De politie is op zoek naar mensen, die zondag 3 september hebben gezien hoe een bromfietser een automobilist mishandelde. Dat gebeurde op de Baroniebaan in Tilburg. Het ging mis toen de automobilist een andere vrouw op een bromfiets wilde waarschuwen door te toeteren. De man dacht waarschijnlijk dat het naar hem bedoeld was, werd kwaad en schopte eerst een deuk in de auto. Toen die even later stopte voor het verkeerslicht, stapte hij af en stompte de automobilist op zijn kaak. Vervolgens ging hij ervandoor.

12.33

Man (74) vermist in Someren

In Someren wordt een man van 74 vermist. Hij werd woensdagochtend even na acht uur voor het laatst gezien in de Steegstraat. De man is 1,87 meter lang, is slank en draagt een blauw geruit overhemd, een beige trui, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen.

12.03

Onderzoek naar woningbrand Oosterhout loopt nog

De recherche is nog bezig met het onderzoek naar de brand in een hoekhuis aan de Elsbeemd in Oosterhout, waarbij maandagnacht iemand om het leven kwam. Vermoedelijk gaat het om de 59-jarige bewoner, maar ook dat is nog niet officieel bevestigd. Verder onderzoekt de politie nog hoe de brand precies is ontstaan. Dinsdag liet een woordvoerder al weten uit te gaan van brandstichting, maar meer is vooralsnog onduidelijk.

11.55

Inbraak in winkel Kaatsheuvel

Bij een winkel aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel is dinsdagnacht rond half vijf ingebroken. Dieven wrikten eerst het rolluik omhoog en sloegen vervolgens het glas van de deuren kapot. In de winkel vernielden ze meerdere vitrines, waarna ze er met sieraden vandoor gingen. Het is nog onduidelijk hoe groot de buit precies was. De politie doet nog onderzoek.

11.16

Minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen

Door herstelwerkzaamheden aan het spoor, rijden er tijdelijk veel minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen. Volgens de NS zouden de problemen woensdagmiddag rond kwart over twee verholpen moeten zijn.

08.33

Giftige groene mamba nog niet gevonden

De zeer giftige groene mamba die zoek is in Tilburg, is nog niet gevonden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Tilburg woensdagochtend weten. De gemeente riep mensen dinsdag op om op afstand te blijven en niet te proberen zelf de slang te vangen. De bijna 2 meter lange slang werd gehouden door de bewoner van een huis aan de Goudenregenstraat in Tilburg, niet ver van het station. De bewoner ontdekte maandag dat het dier weg was.

De gemeente schakelde deskundigen in om te bekijken hoe de slang zo snel mogelijk kan worden gevonden. Daarbij is onder meer ook een speurhond ingezet.

Bioloog Freek Vonk vertelde al hoe giftig de groene mamba is

07.29

Auto in brand op A67

Verkeer op de A67 van de Belgische grens richting Eindhoven moet deze ochtend rekening houden met een flinke file. Bij Veldhoven-West gebeurde vanochtend vroeg een ongeluk. De rechter rijstrook is daar dicht. Rond halfacht 's ochtends stond er een zeven kilometer lange file vanaf Hapert, goed voor ruim drie kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
07.15

Ongeluk in dichte mist

Een auto is vanochtend vroeg uitgebrand op de Alsbergdreef in Eersel. De bestuurder reed in de dichte mist in een flauwe bocht tegen een boom. Vervolgens vatte de auto vlam. De auto brandde volledig uit. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het wrak is versleept. De berkenboom waarop de auto botste wordt omgezaagd, omdat de kruin afgebroken is.

De brandweer bluste de auto in Eersel (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto in Eersel (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
23.32

Automobiliste botst op twee auto's in Oisterwijk

Een automobiliste is gisteravond aangehouden nadat ze met haar auto tegen twee auto's botste op de Oirschotsebaan in Oisterwijk. In een flauwe bocht raakte de vrouw een auto aan de zijkant. Die auto kwam een paar meter verderop terecht. Daarna botste ze frontaal op een andere auto die vanuit het centrum van Oisterwijk kwam. De weg was na de aanrijdingen bezaaid met brokstukken. Alle bestuurders zijn nagekeken door ambulancepersoneel en behandeld. De automobiliste had gedronken. Onderzocht wordt hoeveel.

Een auto werd in een flauwe bocht in de zijkant geraakt (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Een auto werd in een flauwe bocht in de zijkant geraakt (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
23.02

Automobilist bekeurd

Een 59-jarige automobilist kreeg gisteravond twee bekeuringen nadat hij zich weinig aantrok van de verkeersregels tijdens een rit over de A2. Hij negeerde bij Den Bosch meerdere keren een rood kruis. Ook reed hij over zogenoemde Andreasstrips. Toen agenten wij hem passeerden, zagen ze dat de man een smartphone in zijn hand hield terwijl hij autoreed.

22.33

Jongen (16) beroofd van scooter

Een 16-jarige jongen is gisteravond in Breda beroofd van zijn scooter, een rode Gilera Runner. Dit gebeurde bij winkelcentrum De Burcht aan de kant van de Duurstedestraat. Daar zat het slachtoffer met een vriend op een bankje. "De daders kwamen uit de Twikkelstraat gelopen en begonnen gelijk met dreigen", vertelt een politiewoordvoerder. Allebei hadden ze een wapen op zak, een was een vuurwapen. Ze droegen een bivakmuts en een van hen is opvallend lang. De slachtoffers zijn ongedeerd, maar ontzettend geschrokken.

De politie doet onderzoek rond winkelcentrum De Burcht in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De politie doet onderzoek rond winkelcentrum De Burcht in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!