Brabantse moslims maken zich zorgen over verkiezingswinst PVV

22 november 2023 om 23:55 • Aangepast 9 december 2023 om 02:00
nl
Er zijn grote zorgen bij veel moslims over de winst van de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen. Bij Mohammed Aknin, van Moslim Empowerment Tilburg, loopt zijn WhatsApp woensdagavond vol met berichten van bezorgde geloofsgenoten.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

“Ik ben vooral geschrokken over het grote aantal Nederlanders dat blijkbaar net zo denkt als Geert Wilders”, zegt Aknin. “Dat had ik niet verwacht.” Aknin is voorman van Moslim Empowerment Tilburg en een boegbeeld in Tilburg-Noord voor veel moslims.

"Bang voor verbod op hoofddoeken."

Uit de berichten die hij op sociale media leest en berichtjes die mensen hem sturen, blijkt dat veel bewoners van Tilburg-Noord bang zijn voor de gevolgen van de verkiezingsuitslag. “Ik merk dat mensen bang zijn dat er straks bijvoorbeeld een verbod op hoofddoeken komt.”

PVV-kopman Geert Wilders zei in zijn overwinningsspeech woensdagavond dat als hij premier wordt, hij dat voor alle Nederlanders zal zijn. "Ongeacht waar je vandaan komt, en wat je geloof is.”

Mohammed Aknin heeft voldoende geloof in de Nederlandse rechtsstaat om te geloven dat ook Wilders zich aan de wet en de grondwet moet houden.

"Een vos verliest niet zijn streken."

Maar hij denkt niet dat Wilders milder wordt in zijn uitingen. “Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. De afgelopen twintig jaar is hij duidelijk geweest in wat hij vindt. Het is even afwachten wat hij er nu van waar kan maken.”

De PVV was nog nooit de grootste in Brabant. Meer over de verkiezingen lees je in ons uitslagenblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!