Bosz wil niet te veel naar rode kaart kijken: 'Zo is het elke keer wel wat'

25 november 2023 om 22:09 • Aangepast 13 december 2023 om 02:03
nl
Mede door een vroege rode kaart voor FC Twente had PSV een eenvoudige avond in Enschede. Trainer Peter Bosz zag dat het een kantelpunt in de wedstrijd was, maar wilde het niet als de reden voor de overwinning zien. “Zo is het elke keer wel wat, we zijn gewoon een goede ploeg.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Tot aan de rode kaart van Mees Hilgers in de 23e minuut ging de topper gelijk op. Daarna nam PSV het initiatief en had het een onverwacht makkelijke avond in Enschede. Bosz gaf toe dat de rode kaart van invloed was op het duel, maar hij wilde vooral zijn ploeg de complimenten geven.

"Nu zou het liggen aan een rode kaart, zo is het elke keer wat."

“Ik vond ons niet heel goed beginnen. Natuurlijk helpt die rode kaart dan. Maar zo is het elke keer wel wat. We hebben nu dertien wedstrijden op rij gewonnen. Dat komt omdat wij een goede ploeg hebben. We doen het gewoon goed, want ook tegen tien man maken we knap drie goals.”

Bosz vervolgt zijn betoog. “De ene keer hebben we tegen alleen maar ploegen uit het rechterrijtje gespeeld en nu zou het liggen aan een rode kaart. We laten het gewoon wekelijks zien.”

"We gaan niet voor een punt naar Feyenoord."

Ook Joey Veerman wilde niet naar de rode kaart wijzen. “De wedstrijd tegen FC Twente wordt door sommigen ook wel te moeilijk gemaakt. Wij zijn ook gewoon erg goed. We kunnen een tegenstander onder druk zetten. Zij wilden ook hoog staan maar ze kregen het niet voor elkaar.”

En dus werd competitiezege nummer dertien toegevoegd aan een mooie reeks. Volgende week kan PSV al een reuzestap zetten richting een landstitel. Wint het bij Feyenoord, dan zet het de directe concurrent op tien punten. “Ik heb er echt onwijs veel zin in”, keek Veerman al vooruit. “We hebben er dit seizoen al een keer gewonnen en staan zeven punten voor op ze. Dan gaan we er vol vertrouwen naartoe. We gaan daar niet heen met de gedachte dat een punt genoeg is. We willen daar winnen.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV won zaterdagavond met 3-0 van FC Twente en blijft dus foutloos aan kop staan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!