Gebouwen kleuren oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

26 november 2023 om 16:17 • Aangepast 8 december 2023 om 02:01
nl
Allemaal kleuren ze oranje: de Grote Kerk in Breda, het gemeentehuis in Gilze en Rijen en het provinciehuis in Den Bosch. De gebouwen zijn verlicht in het kader van 'Orange the World' een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Tijdens deze jaarlijkse campagne van de Verenigde Naties worden allerlei acties georganiseerd en kleuren nog meer Brabantse gebouwen oranje om zo meer bewustzijn te creëren.
Profielfoto van Sanne Hoeks
Geschreven door

In Nederland sterft er elke acht dagen een vrouw door geweld en wereldwijd heeft één op de drie vrouwen te maken met fysiek, psychisch en/of seksueel geweld. Tijdens 'Orange the World' wordt tien dagen aandacht gevraagd voor het toenemende geweld tegen vrouwen en meisjes.

Zaterdag tijdens de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen gaf de Waalwijkse Olcay Gulsen het startsein van de campagne. Gulsen overhandigde een actieplan om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan aan demissionair minister Robbert Dijkgraaff.

Wachten op privacy instellingen...

Tot en met 10 december, dan is het Internationale Mensenrechtendag, zijn er allerlei acties rondom 'Orange the World'. Zo is er een stadswandeling door Breda met een audiotour over straatintimidatie en wordt er op een aantal Eindhovense middelbare scholen het lespakket 'Orange the World' gegeven.

Ook het stadhuis van Oosterhout, het oranjeplein in Goirle, het Raadshuis in Roosendaal en het Bravis Ziekenhuis Moeder/Kind centrum in Bergen op Zoom kleuren oranje.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!