Agressieve man (22) scheldt hulpverleners uit en slaat agent

26 november 2023 om 19:37 • Aangepast 8 december 2023 om 02:02
nl
Een 22-jarige man uit Halsteren is zaterdagavond aangehouden omdat hij een agent heeft mishandeld. Dat meldt de politie. De man had in eerste instantie medische hulp nodig maar gedroeg zich agressief en ging uiteindelijk door het lint.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Agenten waren opgeroepen om ambulancepersoneel te helpen bij een medisch voorval in Tholen. Daar bleek het niet goed te gaan met de 22-jarige man uit Halsteren. Ambulancepersoneel probeerde hem naar het ziekenhuis te brengen, maar de man werkte niet mee.

Hij reageerde agressief, schold hulpverleners uit en moest uiteindelijk geboeid een ambulance in. Toen hij daar eenmaal lag, schopte hij een politieagent. "Die reageerde daar in eerste instantie niet op, omdat hij het belangrijk vond dat de man medische hulp kreeg", zegt een politiewoordvoerster.

Beveiliging aangevallen
Een paar uur later werd de politie opnieuw opgeroepen, deze keer om personeel te ondersteunen in het ziekenhuis van Bergen op Zoom. Daar was de 22-jarige man opnieuw door het lint gegaan. Hij had beveiligingspersoneel aangevallen en bleef zich agressief gedragen. Uiteindelijk sloeg hij een agent.

"Toen was de maat vol. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling."

De man zit nog vast.

Volg hier ons 112-liveblog voor meer 112-nieuws.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!