Ongenaakbaar PSV maakt coach Bosz trots: 'Mijn beste groep ooit'

3 december 2023 om 15:46 • Aangepast 15 december 2023 om 02:00
nl
PSV is in de Eredivisie niet te stoppen. Veertien gespeeld, veertien gewonnen. In een week waarin de Eindhovenaren drie moeilijke uitwedstrijden hadden, winnen ze ‘gewoon’ drie keer, inclusief de overwinning zondag bij concurrent Feyenoord. Coach Peter Bosz is lovend over zijn ploeg en verwacht niet dat ze dit seizoen nog gaat verzwakken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Ik ben trots”, zei Peter Bosz met een kleine glinstering in zijn ogen. “Je weet dat dit een ontzettend moeilijk blok wordt met uitwedstrijden tegen FC Twente, Sevilla en Feyenoord. Maar deze ploeg flikt het gewoon om ze alle drie te winnen. Dan kan je alleen maar trots zijn.”

Een droomweek voor PSV dus en het lijkt er sterk op dat het een droomseizoen gaat worden voor de Eindhovenaren. Niet voor niks zei Feyenoord-trainer Arne Slot na afloop van Feyenoord - PSV dat zijn team zich voorlopig moet focussen op plek twee. Ook hij ziet dat dit PSV ongenaakbaar is en normaal gesproken niet veel punten zal laten liggen.

"Ik had deze prestaties ook niet helemaal verwacht."

“Dat verwacht ik ook niet”, zei Bosz. “Ik heb niet het idee dat er gemakzucht in deze ploeg gaat kruipen. Deze week was er ook geen euforie door de overwintering in de Champions League. We stonden er vandaag weer. Als er gemakzucht in dit elftal zou sluipen dan hadden we dat al gezien moeten hebben.”

En dus lijkt PSV hard op weg naar de titel, de eerste sinds 2018. Natuurlijk wordt er nog niet hardop over gesproken bij PSV, maar een voorsprong van tien punten op de nummer twee, Feyenoord, is erg groot. Gezocht naar een verklaring voor het succes van PSV wees de trainer weer naar zijn ploeg.

“Dit is de beste groep waar ik ooit mee gewerkt heb. Er zit echt veel kwaliteit in deze selectie. Vanaf dag 1 zijn ze gretig. Je voelde dat ze vijf jaar geen kampioen zijn geworden. Maar dat we het zo goed zouden doen, had ik ook niet helemaal verwacht. Daarover ben ik wel een beetje verrast”, besloot de trainer zijn lofzang.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

PSV won zondagmiddag met 2-1 van Feyenoord, het gat met plek twee is nu tien punten

PSV brengt Frank Lammers in extase: 'Kampi, kampi, kampi, kampioenen!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!