Liveblog

112-nieuws: auto ondersteboven in berm • minder treinen Tilburg - Boxtel

4 december 2023 om 23:02 • Aangepast 15 december 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.11

Automobilist over de kop

Een automobilist is vanavond rond half tien met de auto van de weg geraakt en over de kop geslagen. De auto kwam ondersteboven achter de vangrail terecht aan de Backer en Ruebweg in Breda.

Een inzittende van de auto raakte gewond, deze persoon is nagekeken door ambulancepersoneel. Het is onduidelijk of deze persoon ook naar het ziekenhuis moest. Een hond die ook in de auto zat kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
21.55

Bedrijf Antwerpen moet fakkelen

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat het bedrijf BASF in Antwerpen opnieuw moet fakkelen uit veiligheidsoverweging. Dat betekent dat mensen in de omgeving van Bergen op Zoom vlammen en een oranje gloed kunnen zien als ze richting Antwerpen kijken. De Veiligheidsregio roept op om niet naar 112 te bellen, het levert geen gevaar op voor de omgeving.

20.56

Brand in garage bij huis

In een garage bij een huis in Raamsdonksveer is vanavond rond half negen brand uitgebroken. Een aantal mensen is onwel geworden door de rook, zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel.

Drie bluswagens en een hoogwerker waren bij het huis aan de Berliozstraat om de brand te bestrijden. Het vuur was snel gedoofd.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
20.28

Vrouw (19) zwaargewond na aanrijding

Een 19-jarige vrouw is vanavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk. Ze werd bij een zebrapad aangereden door een auto op de Baden Powelllaan in Tilburg.

De vrouw stak te voet over bij een zebrapad waar ze werd geraakt door de automobilist. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en waar de vrouw exact is overgestoken.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
19.03

Defect spoor tussen Boxtel en Eindhoven Centraal

Tussen Boxtel en Eindhoven Centraal rijden minder treinen door een defect spoor. Het herstel van het spoor neemt tot vrijdagavond negen uur in beslag. Dat meldt de NS.

18.25

Automobilist rijdt sloot in

Een automobilist is vanmiddag rond half zes met zijn auto in de sloot beland op de Bloemendaal in Oirschot. Het lijkt erop dat de bestuurder de bocht verkeerd heeft ingeschat en daardoor in de sloot terecht is gekomen.

De brandweer heeft z'n auto uit de sloot getrokken, ambulancepersoneel heeft de man nagekeken. Verwondingen leken op het eerste gezicht mee te vallen, wist een 112-correspondent ter plaatse te vertellen. Onduidelijk is of de man nog voor verder onderzoek is meegenomen naar het ziekenhuis. De auto liep weinig schade op.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
17.39

Vertraging op A58 na ongeluk

Op de A58 van Eindhoven naar Breda is een ongeluk gebeurd bij afrit Tilburg-Centrum West. De linkerrijstrook is dicht. Weggebruikers hebben drie kwartier vertraging, meldt de ANWB.

16.27

Controles aan Nederlands-Belgische grens

Politie Oost-Brabant heeft afgelopen zaterdag controles uitgevoerd in de grensstreek met België. Dat deed ze samen met de Belgische politie. Tientallen voertuigen en personen zijn gecontroleerd. Auto’s en busjes werden onder andere met speciale apparatuur doorzocht op verborgen ruimtes.

Meer dan dertig processen verbaal schreven agenten uit. Zo zijn acht mensen uit de auto gehaald voor het rijden onder invloed van drugs. Zij moesten ook direct hun rijbewijs inleveren. Ook zijn er twee mensen met wapens betrapt.

Ook het ontduiken van verkeersbelasting kwam aan het licht, in totaal werd voor bijna 21.000 euro achterstallige belastingen geïnd.

15.56

Man (21) wil vrouw verkrachten, buurt schiet te hulp

Een 57-jarige vrouw is zaterdag in Tilburg belaagd door een man die haar wilde verkrachten. Buurtbewoners hoorden de vrouw schreeuwen en schoten haar te hulp.

Het gebeurde rond tien voor half zes in de ochtend, in een wijk vlakbij het centrum. Dat meldt de politie. Buurtbewoners hoorden geschreeuw en zagen een vrouw op straat liggen met een man boven op haar.

Lees hier hoe buurtbewoners de vrouw wisten te bevrijden, een 21-jarige man is opgepakt.

14.40

Automobilist gewond na botsing tegen boom

Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de Herendijk in Beek en Donk met zijn auto van de weg raakte en tegen een boom belandde. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter inde buurt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
14.35

Elektriciteitshuisje in brand, gemeentehuis zonder stroom

Een elektriciteitshuisje aan de de Stadionstraat in Cuijk is vanmiddag in brand gevlogen. De bewoners van het huis naast het elektriciteitshuisje zijn uit voorzorg uit hun huis gehaald.

364 klanten zaten volgens Enexis zonder stroom, waaronder het gemeentehuis. Inmiddels is voor 330 huishoudens het probleem opgelost. Over een paar uur hoopt de energiemaatschappij alle problemen voor de overige 34 klanten te hebben opgelost.

Foto: SK-media/SQ Vision.
Foto: SK-media/SQ Vision.
Foto: SK-media/SQ Vision.
Foto: SK-media/SQ Vision.
Foto: SK-media / SQ Vision.
Foto: SK-media / SQ Vision.
14.12

Man door 5 belagers tegen de grond geslagen

Een man is eind oktober op het Stratumseind in Eindhoven door vijf mannen zo ernstig mishandeld dat hij een bloedend oor opliep en verschillende zwellingen in zijn gezicht. Voor de mishandeling werden meteen vier verdachten opgepakt, maar naar de vijfde vechtersbaas is de politie nog op zoek.

Het slachtoffer liep in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober alleen op het Stratumseind toen hij uit het niets werd aangevallen door vijf mannen. Ze sloegen hem tegen de grond en terwijl hij op de grond lag, werd hij ook tegen zijn hoofd geschopt. De vijfde man die nog wordt gezocht, heeft volgens de politie een aantal stevige klappen uitgedeeld. Hij staat duidelijk op beeld. De politie roept daarom vandaag de hulp in van het publiek. Er moeten volgens haar mensen zijn die hem herkennen.

Beelden van de man die nog door de politie wordt gezocht:

De vechtersbaas die nog wordt gezocht (foto: politie.nl).
De vechtersbaas die nog wordt gezocht (foto: politie.nl).
12.30

Man (59) slachtoffer van gewelddadige beroving tijdens 'date'

Een man van 59 is gisteravond in Waalwijk het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Twee mannen drongen op de Ingenieur Lelystraat de auto van het slachtoffer binnen, sloegen hem in zijn gezicht en bedreigden hem met een vuurwapen. De man had op die plek een afspraak gemaakt met iemand voor een date. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. De daders gingen er uiteindelijk met zijn telefoon en bankpas vandoor.

12.20

Bushokje vernield

Op de Parklaan in Etten-Leur is een bushokje vernield. Op social media gaat een filmpje rond van de dader, zo meldt de politie vanochtend. Ze roept diegene op zich te melden. Een oproep op rijm: "Ook sinterklaas zit op internet. Grappige filmpjes, liedjes, dikke pret! Maar wat ik nu zag, daar schrok ik van. Waarom doe je dit jij beste man? Je breekt bewust hier al dit glas Ben jij de leukste van de klas? ... Wees nu even een echte vent. En meld je snel bij de wijkagent!"

Dit bushokje moest het ontgelden (foto: Instagram Wijkagenten Etten-Leur).
Dit bushokje moest het ontgelden (foto: Instagram Wijkagenten Etten-Leur).
11.58

Waarschuwing voor vroege Sintspits morgen

De ANWB waarschuwt alvast voor een vroege en drukke avondspits morgen. Het is morgen pakjesavond en dan beging de spits traditioneel eerder dan gebruikelijk. Mensen gaan eerder naar huis van hun werk en winkeliers sluiten hun deuren wat vroeger om op tijd thuis te zijn voor het heerlijk avondje. "Hierdoor is er een hoop verkeer tegelijkertijd onderweg, met lange files tot gevolg", zo waarschuwt de verkeersdienst.

De eerste files worden morgenmiddag al rond drie uur verwacht. Terwijl het hoogtepunt van de drukte rond half vijf zal liggen. Tijdens een 'normale' dinsdagavondspits is dat een uurtje later.

11.45

Code geel niet meer van kracht

Code geel vanwege gladheid is voor onze provincie inmiddels ingetrokken. Eerder vanochtend gaf het KNMI nog aan dat de waarschuwing tot drie vanmiddag zou gelden. Dat tijdstip is dus bijgesteld.

11.15

'Driftende' auto tegen lantaarnpaal

Een bestuurder haalde gisteren op een parkeerplaats in Uden gevaarlijke capriolen uit. Hij was met zijn auto aan het 'driften' op de met sneeuw bedekte parkeerplaats en dat liep niet zo best af. Uiteindelijk botste hij tegen een lantaarnpaal. Zijn auto liep behoorlijk wat schade op. De bestuurder meldde zich na de actie zelf op het bureau in Uden. Van gevaarlijke acties zoals 'driften' komen ongelukken, zo waarschuwt de politie. "Doe dit dus niet!"

Beeld: Instagram politie_maashorst.
Beeld: Instagram politie_maashorst.
08.55

Tot drie uur vanmiddag code geel

Het kan vanochtend ook in onze provincie plaatselijk glad zijn door sneeuwresten. Daarvoor waarschuwt het KNMI nog steeds. Daarom geldt nog tot drie uur vanmiddag code geel. In de loop van de ochtend trekt een nieuw gebied met natte sneeuw van het zuiden richting het noorden van het land, zo is de verwachting.

Op de weg heeft de verwachte gladheid vooralsnog niet tot grote problemen geleid, zo laten de ANWB en Rijkswaterstaat weten.

08.40

Botsing op rotonde

Een auto is vanochtend op een rotonde in Sint Anthonis gebotst met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde rond half acht op de Stevensbeekseweg / N272. De automobilist is na het ongeluk door ambulancemedewerkers nagekeken, maar ze kwam volgens onze 112-correspondent met de schrik vrij. Vermoedelijk speelde gladheid een rol bij het ongeluk.

Foto: SK-media/SQ Vision.
Foto: SK-media/SQ Vision.
06.52

Rijstrook dicht bij Werkendam

Op de A27 staat op dit moment vanuit Utrecht richting Breda bij Werkendam een kapotte vrachtwagen. Daarom is de rechterrijstrook dicht. De vertraging bedraagt op dit moment ruim een half uur.

Update: de rijstrook is weer vrij.

05.35

Lamborghini crasht op snelweg

Een peperdure Lamborghini Gallardo is gisteravond bij Eersel op de A67 de macht over het stuur verloren, vermoedelijk door de sneeuw op het wegdek. De bolide eindigde tegen de vangrail.

De chauffeur reed van België richting Eindhoven toen het bij Eersel mis ging. Er lag plaatselijk sneeuw op de snelweg. Waarschijnlijk is het voertuig gaan slippen en tegen de vangrail gebotst.

De chauffeur was ongedeerd. Het voertuig is weggesleept. De snelweg werd gedeeltelijk afgesloten. Enkele uren eerder vond er op vrijwel exact dezelfde plaats ook een ongeval plaats.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.53

Auto vliegt over de kop

Op de A58 bij Gilze is vanavond een auto over de kop gevlogen. Het is niet duidelijk hoe dat kon gebeuren. De bestuurster is door de brandweer uit de auto gehaald. Ze raakte gewond en is in de ambulance behandeld.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.47

Explosie bij huis in Kaatsheuvel

Bij een huis in Kaatsheuvel is vanmiddag een explosie geweest. De politie weet nog niet precies waarmee de explosie is veroorzaakt. De voordeur en gang raakten flink vernield. Op het moment van de explosie was er iemand binnen. Niemand is gewond geraakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!