Video

Beekse Bergen verrast door geboorte van olifantje

7 december 2023 om 09:41 • Aangepast 16 december 2023 om 02:02
nl
Heuglijk nieuws van Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek: daar is zondagavond een tweede olifantenkalfje geboren. Het pasgeboren olifantje werd eigenlijk per toeval opgemerkt door een verzorger.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het diertje is gezond geboren, meldt het park. Om zondagavond om kwart over elf kwam het gezonde vrouwtje met de naam Ajabu ter wereld. Een maand geleden kwam het eerste Afrikaanse olifantenkalf ter wereld, Mosi.

Verrassing
Voor het park was het moment van de geboorte overigens een verrassing. Hoofd dierenverzorging Yvonne Vogels zag het kalfje zondagavond plots lopen toen ze via de webcam keek of alles in orde was met de kudde, zo vertelt ze.

"Na de komst van het vorige kalfje, Mosi, houden we alles extra nauwlettend in de gaten. Op zondagavond keek ik op de webcam en ik dacht de kleine Mosi wat wankel op de benen te zien. Niet veel later zag ik Mosi én de jongste aanwinst in beeld.”

Afrikaanse olifanten zijn gemiddeld 22 maanden drachtig. Daarom verwachtte het park het kalfje ergens in januari. "Maar we zijn ontzettend blij dat Ajabu gezond ter wereld is gekomen”, besluit Vogels.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Het park was dolblij met de geboorte van het eerste kalfje

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!