PSV mist veel kansen, maar boekt vijftiende competitiewinst op rij

7 december 2023 om 20:41 • Aangepast 20 december 2023 om 02:01
nl
Met overwinningen op FC Twente, Sevilla en Feyenoord verwachtten de meeste PSV-supporters donderdagavond een eenvoudige thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Voorafgaand werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor het overleden erelid Wim van der Leegte. Daarna liet de ploeg van trainer Peter Bosz liet zien hongerig te zijn naar de vijftiende winst op rij in de Eredivisie. Die kwam er ook, al lieten de Eindhovenaren wel veel kansen liggen. Guus Til en Ricardo Pepi zorgden voor de 2-0 overwinning.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Het eerste half uur van de wedstrijd bleef het 0-0, maar dat betekent niet dat er niets gebeurde in het Philips Stadion. PSV kreeg kans na kans, maar de echte overtuiging ontbrak bij de meeste pogingen. En soms was er een beetje pech, zoals het schot van Joey Veerman dat net naast de paal vloog. De mooiste doelpoging kwam op naam van Ismael Saibari, die na een indrukwekkende solo vanaf de middenlijn maar net via een Heerenveen-speler naast schoot.

Na 33 minuten was het eindelijk raak, al had PSV hier wat geluk. Malik Tillman kreeg op links de bal aangespeeld en gaf snel voor. Zijn voorzet werd licht aangeraakt door Heerenveen-verdediger Oliver Braude en belandde voor de voeten van Guus Til. Die maakte het 1-0. Til kreeg vlak voor de rust een goede kans om de stand te verdubbelen, maar schopte de bal in de handen van de doelman.

Afgekeurd doelpunt
Sc Heerenveen was in de eerste helft ook een paar keer gevaarlijk en liet zien de lange reis naar Eindhoven niet zomaar te hebben gemaakt. Maar in het begin van de tweede helft gaf PSV meteen aan wie de baas op het veld was. Rechtsback Sergiño Dest was al snel gevaarlijk en schoot na een goede kapbeweging net naast het doel.

Kort daarna was het raak door spits Luuk de Jong, die bij een corner op de goede plek stond om binnen te tikken. Toen de bal na wat feestvieren weer op de middenstip lag, keurde de scheidsrechter de goal op advies van de VAR alsnog af vanwege hands.

Gemiste kansen
PSV bleef op jacht gaan naar de 2-0. Net als in de eerste helft creëerde de ploeg van trainer Peter Bosz veel kansen. Joey Veerman was dicht bij de tweede Eindhovense treffer en in de rebound gleed De Jong de bal op de lat. Sc Heerenveen beperkte zich veelal tot counteren, maar door de 1-0 stand bleef het wel spannend.

Bosz greep in en stuurde met Yorbe Vertessen en Ricardo Pepi twee frisse krachten het veld in. Pepi stond pas net binnen de lijnen, toen hij al kon doen waarvoor hij naar PSV is gehaald. Na een fout van de Heerenveen-verdediger liep de spits alleen af op doelman Noppert. Pepi maakte geen fout en maakte het 2-0. Niet lang daarna liet hij wel een grote kans op de 3-0 liggen.

Champions League
Door de vijftiende overwinning op rij gaat PSV met veel vertrouwen naar de volgende thuiswedstrijd. Die is volgende week dinsdag tegen Arsenal. Beide ploegen zijn al zeker van overwintering in de Champions League. PSV speelt dit kalenderjaar verder nog de uitwedstrijd tegen AZ en het bekerduel thuis tegen FC Twente.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Niemand lijkt PSV te kunnen stoppen en dus wordt de platte kar alvast opgepoetst voor een huldiging, vertelt het bedrijf dat de kar levert

Dit zeggen de statistieken over een vroege titel van PSV

Supporters van PSV vierden al een klein feestje bij de terugkeer van de spelersbus

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!