Bakkerij mag weer open na 'ernstige overtredingen van hygiënevoorschriften'

11 december 2023 om 22:03 • Aangepast 22 december 2023 om 02:04
nl
Bakkerij van Keulen mag sinds maandag weer eigen brood en banket verkopen, nadat alle vestigingen vrijdag gesloten werden. Toen werd er na een inval van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) de conclusie getrokken dat de hoofdbakkerij een acuut risico voor de volksgezondheid zou kunnen vormen. Dat zegt de bakkerij nu te hebben opgelost, waardoor de winkels weer eigen voorraad mogen verkopen.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Op donderdag 7 december gingen in Gameren de alarmbellen af. Tijdens een inspectie van de NVWA werden er meerdere ernstige overtredingen van de hygiënevoorschriften geconstateerd. Het was een acuut gevaar voor de volksgezondheid en alle vestigingen moesten dicht. Zelf sprak de bakkerij van 'technische problemen' in de hoofdbakkerij. Dat stond te lezen op briefjes die medewerkers op de gesloten deuren plakten.

Maar echt technisch was het niet. Op de Facebookpagina van de bakkerij schreef de keten dat het ging om een mogelijke bron van besmetting in het aanvoermagazijn. Wát die bron van besmetting is, is nog niet bekend.

Hulp van collega-bakkers
Vrijdag 8 december bleven de winkels gesloten, maar de dag erna schoten collega-bakkers te hulp. "Zij leveren voorraad voor al onze winkels, zodat wij gewoon weer brood en banket kunnen verkopen zoals de klant van ons gewend is", zei Van Keulen vrijdagavond. Inmiddels mogen ze dat, sinds maandag, ook weer met hun eigen voorraad doen.

Mooiste maand van het jaar
"Het adequate handelen van het team, in samenwerking met de NVWA, heeft ervoor gezorgd dat we per 11 december weer volledig operationeel zijn", schrijft de bakkerij op Facebook. "Dankbaar voor alle steunbetuigingen, maakt dat we meer dan ooit klaar zijn voor de mooiste maand van het jaar."

Van Keulen gaf maandagavond niet thuis voor een reactie. "Even op adem komen", zei hij.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

NVWA sluit alle bakkerijen van Van Keulen door ernstige hygiëneproblemen

Door NVWA gesloten bakkers zijn zaterdag weer open gegaan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!