Video

Dit beestje zat vast in een ondergrondse container en is net op tijd gered

12 december 2023 om 06:19 • Aangepast 22 december 2023 om 02:01
nl
Een bijzondere reddingsactie in Oss: een nog levende hamster die vastzat onder een ondergrondse container aan de Saturnusstraat, is door een vuilnisman naar boven gehaald. "Hij had moeite om zich warm te houden."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De hamster moet al even onder de container gezeten hebben, vermoedt de dierenambulance. Hij had daar duidelijk flink zijn best gedaan om de winter door te komen. "In de kleine hoekjes ruimte die hij daar had, had hij al nestjes gemaakt om warm te blijven", vertelt de dierenambulance. Op een foto is te zien dat het diertje al het vuil dat in de ruimte lag, in de hoeken heeft gelegd.

De vuilnisman heeft het diertje weten te redden en de dierenambulance ingeschakeld. De hamster is overgebracht naar Opvangcentrum de Maashorst. Naar omstandigheden gaat het nu goed met het diertje. Hij is volgens de hulpdienst 'tam en nieuwsgierig'.

"We hebben geweldige vuilnismannen in Oss."

Het is alleen nog de vraag hoe de hamster onder de container terecht is gekomen. "Wij hopen dat het een weggelopen hamstertje is. Dan kan de eigenaar zich melden bij de opvang. Maar hij zou ook zomaar gedumpt kunnen zijn."

De redder in nood is volgens de dierenambulance in ieder geval een held. "We hebben geweldige vuilnismannen hier in Oss. Dit is het tweede dier dat dit jaar zijn leven te danken heeft aan deze helden."

In januari vonden medewerkers van de vuilnisophaaldienst in Oss ook al een diertje. Er zat een kat vast tussen de vuilniszakken in hun vuilniswagen. Het diertje was waarschijnlijk uit een van de containers mee de vuilniswagen in gekieperd. Dankzij snel handelen van de vuilnismannen kon het beestje worden gered.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Vuilnismannen redden eerder al een kat uit een vuilniswagen

Het komt vaker voor dat dieren worden gered van de dood, hier vind je een paar voorbeelden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!