Video

Beelden laten zien hoe truckdief agenten ramt tijdens achtervolging

13 december 2023 om 16:49 • Aangepast 22 december 2023 om 02:04
nl
Levensgevaarlijk rijgedrag en een truck die tijdens een achtervolging een politieauto ramt. Dat is te zien in een video die woensdag door de politie is gedeeld. De beelden laten een achtervolging van een vrachtwagendief in Breda zien.
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

De beelden dateren van juli vorig jaar. Daarop is vanuit de politiewagen het moment te zien waarop de politie een gestolen vrachtwagen op de Graaf Engelbertlaan in Breda ziet rijden. De agenten zetten de achtervolging in, waarna de chauffeur, een man van nu 36 uit Halsteren, meerdere stoptekens negeert.

De verdachte doet er alles aan om aan de politie te ontkomen. Zo probeert hij in Breda agenten voor de gek te houden door te doen alsof hij afslaat. In rap tempo rijdt hij vervolgens de snelweg op richting België.

Spijkermat
Tegen die tijd is de versterking van de politie er ook. Wanneer een politieauto voor de truck gaat rijden en vaart probeert te minderen, wordt deze geramd. De collega's eindigen in de berm. "Ik ben oké", reageren ze op de portofoon.

Eenmaal over de grens sluiten ook Belgische collega's aan. Die maken een plan om spijkermatten uit te gaan rollen. Zo ver komt het niet. De dief bedenkt zich en stopt plots op de vluchtstrook. Agenten houden de verdachte onder schot terwijl hij uit de cabine stapt.

Gevangenisstraf
Behalve voor diefstallen en bedreiging werd de man uit Halsteren in juni dit jaar ook veroordeeld voor zware mishandeling en poging tot doodslag. Hij kreeg een jaar gevangenisstraf en mag daarna achttien maanden niet achter het stuur kruipen.

De man, die aan drugs verslaafd was, had de vrachtwagen een dag voor zijn dollemansrit gestolen van een bedrijf in Woerden waar hij toen werkte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!