Video

Oliebollenbakker Richard: 'Recept bestaat vooral uit liefde en aandacht'

17 december 2023 om 14:02 • Aangepast 28 december 2023 om 02:01
nl
Krokant van buiten, zacht van binnen en zeker niet te vet. De oliebollen van Richard Voets uit Tilburg zijn de lekkerste van Brabant. De oliebollenbakker heeft met het winnen van de keuring van oliebollentestonline.nl meteen een jubileum te pakken. Richard krijgt de titel dit jaar voor de vijfde keer.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Een dikke negen prijkt er op de oorkonde in de oliebollenkraam van Richard in het Tilburgse winkelcentrum Heyhoef. “Ik ben echt supertrots. Het was erg spannend toen de uitslag bekend werd gemaakt maar gelukkig kon daarna de champagnefles open. Alcoholvrij want ik drink nooit in deze periode van het jaar”, aldus de oliebollenbakker.

"Dit is de kers op de taart maar nog belangrijker vind ik de erkenning van de klanten."

In 2018, 2019, 2020 en vorig jaar bakte Richard ook al de beste oliebollen van onze provincie. In 2021 werd hij van de troon gestoten door een collega in Breda. “Ik hoop natuurlijk tien keer te winnen maar dat is niet aan mij. Dit is de kers op de taart maar nog belangrijker vind ik de erkenning van de klanten.”

Zijn bekroonde oliebollen vinden in de loop van de jaren niet alleen gretig aftrek in de Reeshof. Zelfs klanten uit Den Bosch en Eindhoven komen speciaal naar de kraam in Tilburg om de baksels van Richard te proeven. Tussen kerst en de jaarwisseling bakt hij er dan ook duizenden per dag.

"Ik eet er nog steeds vier per dag, eigenlijk ben ik gewoon verslaafd aan die dingen."

Het geheim van het succes van Richard speelt zich af in een kleine ruimte in zijn kraam. Hier wordt het beslag gemaakt, achter een gesloten deur uiteraard. “Oliebollen zijn een natuurproduct waarbij je secuur moet werken. Bloem bevat bijvoorbeeld de ene keer wat meer water dan een andere keer. Daar moet je allemaal rekening mee houden. Verder verklap ik niks, mijn recept bestaat vooral uit liefde en aandacht.”

Hij vervolgt: “Of ik er weleens genoeg van heb? Nooit, ik droom zelfs van oliebollen. Ik eet er nog steeds vier per dag, eigenlijk ben ik gewoon verslaafd aan die dingen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!