Video

Kerstdiner voor honden: haricots verts op een bedje van noedels én ijs toe

17 december 2023 om 19:00 • Aangepast 28 december 2023 om 02:00
nl
Zo'n dertig honden, in allerlei soorten en maten, hebben zondag in Heusden genoten van een speciaal kerstdiner. Theo van Loon, eigenaar van Brouwcafé Kareltje, stelde het menu op samen met zijn eigen hond Kareltje IV. De trouwe viervoeter mocht het hele menu voorproeven, likte er z'n poten bij af en gaf het z'n goedkeuring.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Het is maar zelden dat de gasten van Theo hun voorgeschotelde gerechten zo snel opeten. Waar het in de keuken uren werk heeft gekost om de borden sierlijk op te maken, weten de honden het in een paar seconden naar binnen te werken.

"Hij heeft ook al vier afstandsbedieningen op, een echte fijnproever is 't niet."

Kip van lokale slager en haricots verts met noedels. Het is eens wat anders dan altijd maar diezelfde brokjes. "Ik zag een tijdje terug de kerstmenu's van verschillende restaurants en toen viel het kwartje", vertelt Theo.

"Als voorgerecht krijgen ze stukjes cocktailworst met pasta, als hoofdgerecht stukjes kip van de Keurslager en haricots verts op een bedje van noedels. Als nagerecht krijgen ze vanille-ijs en suikerwafels", vertelt een trotse Theo terwijl hij de menukaart laat zien. Aan lange lage tafels met kerstkleed krijgen de honden hun driegangen kerstdiner uitgeserveerd.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bambino met zijn renddiermuts (foto: Jan Peels)
Bambino met zijn renddiermuts (foto: Jan Peels)

Op het terras zit Bambino, een Spaanse mastiff van 50 kilo. Hij heeft speciaal voor deze gelegenheid een rendiermuts op zijn kop. "Het is een hond om schapen te bewaken tegen de wolven", vertelt zijn baasje.

"Ik zit met een gebroken knie, want Bambino sprong vorige week in al zijn enthousiasme tegen me aan. Hij eet het liefste vlees van de slager, maar hij heeft ook al vier afstandsbedieningen op. Dus een echte fijnproever is het niet." Bambino heeft geen idee wat er over hem verteld wordt en werkt in razend tempo een bord cocktailworstjes met spaghetti weg.

"Hij krijgt het hele jaar alleen maar brokken, zelfs met dierendag niks speciaals."

Sommige hondenbaasjes hebben erg hun best gedaan om hun dier opgedirkt aan tafel te krijgen. Bobbie heeft een zilveren strik om en Gigi, de pomeriaan, een complete kerstmanvermomming inclusief baard.

"Het is echt een feestmaal voor Gigi", zegt baasje Marieke. "Het is pas zijn tweede kerst en hij krijgt het hele jaar alleen maar brokken, zelfs met dierendag niks speciaals. Dus Gigi zal de hele week nog wel plezier hebben van dit hondendiner."

Als toetje brengt Theo ijsjes met een koekje en een vlinder als versiering. Alsof ze nog niks gegeten hebben, verdwijnen ook die ijsjes binnen een paar tellen als sneeuw voor zon.

Echt aandacht voor de mooi opgemaakte schaaltjes hebben de honden niet. Een grote herder likt het bakje tot de laatste druppel leeg. Hij kijkt tevreden naar zijn baasje, en dan moet de kerst nog beginnen.

Pommeriaan Gigi verkleed als kerstman (Foto: Jan Peels)
Pommeriaan Gigi verkleed als kerstman (Foto: Jan Peels)
Het voorgerecht: cocktailworstjes met pasta (foto: Jan Peels).
Het voorgerecht: cocktailworstjes met pasta (foto: Jan Peels).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!