Video

Beelden van inbrekers in huis van 1,5 jaar geleden vermoorde pluimveehouder

18 december 2023 om 20:56 • Aangepast 29 december 2023 om 02:01
nl
Pluimveehouder Jan van Mullekom werd in juli vorig jaar ernstig toegetakeld in zijn eigen huis in Helenaveen en stierf aan de verwondingen. In november werd er ingebroken in het vanwege politieonderzoek verzegelde huis. De politie laat in Bureau Brabant beelden zien waarop drie inbrekers te zien en te horen zijn.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Zwaar toegetakeld werd de 47-jarige Van Mullekom op 11 juli 2022 gevonden in zijn huis aan de Lage Brugweg in Helenaveen. Hij werd nog met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Al snel werd uitgegaan van een gewelddadige overval, maar wat de inbrekers buit wilden maken is nog altijd een raadsel. De 47-jarige Van Mullekom had een gezin en twee kinderen.

Er kan een verband zijn tussen de twee zaken
De politie heeft nu de beelden vrijgegeven van de drie inbrekers die op 2 november rond half tien ’s avonds inbraken in het huis van Van Mullekom. Dat was verzegeld vanwege politieonderzoek. Dit was duidelijk zichtbaar. Volgens de politie kan er een verband zijn tussen de moord van vorig jaar en de inbraak van november. Het is ‘op z’n minst opvallend’ dat er is ingebroken, terwijl het onderzoek nog gaande was in het huis, aldus de politie.

De inbrekers komen naar binnen door een ruit in te slaan en zoeken een kwartier lang iets in de woning. Ook bij de garage wordt een ruit ingetikt waar een van de inbrekers door naar binnen klimt. Ze zijn een half uur bezig en richten de nodige schade aan. Van de inbrekers zijn ook flarden van gesprekken te horen, al zijn ze moeilijk te verstaan.

DIT VIND JE MOGELIJK OOK INTERRESSANT:

1,5 jaar na moord op Jan mag zijn gezin nog steeds niet terug het huis in

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!