Video

Auto van Kim brandt uit in parkeergarage: 'Ik rook al iets geks'

19 december 2023 om 11:13 • Aangepast 8 januari om 10:00
nl
Ze rook al iets geks, vertelt Kim van der Heijden voor de nasmeulende resten van haar auto. Die brandde dinsdagochtend uit, kort nadat ze hem parkeerde in parkeergarage Strijp-S in Eindhoven. Al had de schade volgens haar vele malen groter kunnen zijn. "Gelukkig lijkt het al een beetje kerstreces."
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Rond kwart over negen werd Kim gebeld door haar man. "Die had net de politie aan de lijn gehad. Of ik even naar de garage kon komen, want de auto stond in brand."

De auto had ze nog geen kwartier daarvoor geparkeerd in de garage aan de Philitelaan. "Ik rook vanochtend al wel iets geks in de auto. Maar ik dacht toen nog dat het iets van verbrand rubber buiten was. Toen ik hem wegzette, was er nog niks aan de hand."

Hoe anders was dat toen ze even later weer terugkwam in de garage. "Je hoort aan de telefoon al dat 'ie uitgebrand is en dat je er niet meer mee kunt rijden. Maar als je dan dat wrak ziet... Dan schrik je wel effe."

"Gisteren parkeerde ik hier nog in een volle garage."

Toch lijkt Kim zich vooral druk te maken over de auto naast die van haar, die ook de nodige schade heeft. "Die van mij was niet zo heel nieuw meer. Maar die ernaast was nog hartstikke mooi. Dat is zo balen..."

Al had de ellende volgens haar nog veel groter kunnen zijn. "Gisteren parkeerde ik hier nog in een volle garage. Nu is het een stuk rustiger." Dat beaamt een woordvoerder van de brandweer. "Er stonden nu maar zo'n veertig auto's op deze verdieping. Als het hier vol had gestaan, hadden we nooit de capaciteit gehad om het snel te blussen."

Voor Kim zit er niks anders op dan uithuilen. "Wat een ellende. Het is nu wachten tot de bergers komen. Mooi begin van de dag."

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!