Video

Opgepakte tieners zedenmisdrijf Helmond weer vrijgelaten

20 december 2023 om 15:16 • Aangepast 30 december 2023 om 02:03
nl
De drie tieners die maandagavond in Helmond werden aangehouden vanwege een zedenmisdrijf in een park afgelopen weekend zijn weer vrijgelaten. Uit onderzoek is gebleken dat de jongens niet bij de zaak betrokken zijn, zo laat de politie woensdagmiddag weten. De gemeente heeft inmiddels camera's en extra verlichting in het park geplaatst, om de veiligheid in het park te verbeteren.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het zedenmisdrijf vond zaterdag tussen 03.00 uur en 04.30 uur plaats in het Burgemeester Geukerspark. Wat er precies is gebeurd is nog steeds onduidelijk, maar een 32-jarige vrouw was het slachtoffer. Er werd direct een onderzoek gestart. Daarbij kwamen de drie tieners van 15, 16 en 17 in beeld als verdachten. Maar zij blijken dus niets met de zaak te maken te hebben.

De politie gaat nu verder met het onderzoek en is specifiek op zoek naar twee getuigen. Het gaat om twee mannen die zich over de vrouw hebben ontfermd, eerste hulp verleenden en de politie inschakelden. Ook andere getuigen die mogelijk iets hebben gezien worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

"We hebben vaak tegen elkaar gezegd, dat gaat daar een keertje fout."

Volgens buurtbewoners hangen er regelmatig dronken jongeren in het park, die voor onrust zorgen. "Vorige week was mijn kleinkind hier aan het spelen en die stapte in glas van kapotgeslagen flessen drank", vertelt Theo van Doeselaar. "We hebben vaak tegen elkaar gezegd, dat gaat daar een keertje fout en dat is nu wel gebleken", reageert bewoner Gerard den Houts.

De gemeente heeft besloten om camera's te laten plaatsen in het park, zodat er beter toezicht gehouden kan worden. "In principe hangt de camera hier voor een half jaar, maar als het nodig is kan het cameratoezicht worden verlengd", schrijft de burgemeester in een brief aan de bewoners. Verder komt er extra verlichting in het park, zodat er tijdens de donkere uren beter zicht is op de bezoekers.

Woensdag zijn er camera's en lampen geplaatst in het park (foto: Omroep Brabant).
Woensdag zijn er camera's en lampen geplaatst in het park (foto: Omroep Brabant).
foto: Omroep Brabant
foto: Omroep Brabant

De politie deed heel het weekend onderzoek naar het misdrijf:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!