Video

John werd overvallen na een afspraak via datingapp Grindr: 2 mannen vast

27 december 2023 om 18:00 • Aangepast 9 januari om 02:09
nl
Opgelucht is John Luijten uit Dongen nu er twee verdachten zijn opgepakt na een overval bij hem thuis. Twee mannen uit Venlo worden ervan verdacht dat ze begin oktober bij het huis van John binnendrongen en hem mishandelden. Dat gebeurde nadat ze een afspraak hadden gemaakt via de homo-datingapp Grindr. "Aangifte doen heeft dus nut", zegt John.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Hij deed na de overval zijn verhaal bij Omroep Brabant. Eerst anoniem, maar twee weken later trad hij uit de anonimiteit. Hij voelde zich gesterkt door een stortvloed aan positieve reacties die hij kreeg, nadat hij het verhaal over de overval uit de doeken deed via Facebook.

"Ik werd zaterdagmiddag door de politie gebeld", vertelt John opgelucht. "Een van de jongens was een petje verloren na de overval. Daar had de politie een DNA-match gevonden." Het spoor leidde naar Venlo, waar de politie eerder vier mannen in de leeftijd tussen 19 en 22 jaar aanhield. De politie kwam hen op het spoor nadat er meerdere aangiften binnenkwamen.

De overval is bijna vier maanden geleden. John dacht met iemand afgesproken te hebben via de homo-datingapp Grindr. Maar degene met wie John digitaal sprak, had heel andere plannen. Twee mannen kwamen bij John aan de deur, hij kreeg rake klappen. Inmiddels gaat het weer beter met hem. "Het gaat eigenlijk heel goed. In het begin had ik last van slapeloosheid, maar daar heb ik medicatie voor gehad", blikt hij terug.

"Ik kreeg bloemen en berichtjes van mensen uit het hele land."

Inmiddels is John ook weer aan de slag in het theater waar hij werkt. "Ik heb nu genoeg afleiding. Daardoor heb ik er geen last meer van." Hij is blij dat hij zijn verhaal heeft gedaan: "Daar heb ik gigantisch veel reacties op gekregen. Echt niet normaal. Ik kreeg bloemen en berichtjes van mensen uit het hele land."

John hoopt dat mannen die hetzelfde hebben meegemaakt zichzelf melden bij de politie. "Doe aangifte. Want het helpt dus."

John deed de dag na de overal anoniem zijn verhaal bij Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!