Video

Dode vrouw in woonzorgcentrum: verdachte (55) vrijgelaten, OM in beroep

29 december 2023 om 13:42 • Aangepast 9 januari om 02:07
nl
De 55-jarige man uit Reusel, die vorige week vrijdag werd aangehouden na de dood van een vrouw in een woonzorgcentrum voor ouderen aan de Generaal Cronjéstraat in Eindhoven, is vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat tegen die beslissing in beroep.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Volgens het OM gaat het onderzoek intussen verder en blijft de man verdachte in de zaak. Ook is zijn huis in Reusel afgelopen week nog doorzocht. De melding over de dode vrouw kwam vorige week vrijdag kort voor vier uur 's middags bij de politie binnen. Verzorgers kregen geen contact met de vrouw. Toen agenten binnenkwamen, vonden ze haar dood.

Verdachte was dag eerder al opgepakt
Kort na de vondst werd de 55-jarige man aangehouden. Hij werd opgepakt in hetzelfde appartementencomplex als waar de dode vrouw werd gevonden. De man uit Reusel bleek een dag eerder, donderdag 21 december, ook al aangehouden te zijn op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou de vrouw, die regelmatig bij hem verbleef, bij een ruzie hebben mishandeld.

De vrouw zou daaraan blauwe plekken hebben overgehouden, maar deed geen aangifte. Toch werd de zaak alsnog door de politie onderzocht. De man ontkende de mishandeling en werd uiteindelijk niet in voorlopige hechtenis genomen.

Complicaties
Een dag later werd de vrouw dood gevonden op het balkon van haar appartement. Op basis van het onderzoek houdt de politie er dan ook rekening mee dat de vrouw is overleden aan complicaties als gevolg van de mishandeling een dag eerder.

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de verdachte ook een dag later bij de vrouw is geweest, de dag dat ze dood werd gevonden. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, stelt het OM.

In het appartement van de overleden vrouw deed de politie onderzoek:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!