Van der Poel spuugt in publiek: 'Ik had het helemaal gehad'

30 december 2023 om 17:08 • Aangepast 9 januari om 02:09
nl
Mathieu van der Poel heeft in de laatste ronde van de wereldbeker veldrijden in het Zeeuwse Hulst gespuugd naar het publiek. Het incident was goed te zien op de televisiebeelden. De wielerbond UCI gaf Van der Poel hiervoor een boete van 270 euro.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De 28-jarige wereldkampioen verklaarde na afloop dat hij bijzonder geërgerd was over het constante boegeroep van een groepje toeschouwers. "Ik had het helemaal gehad met dat boegeroep. Al in de opwarmronde begon dat. Blijf dan thuis", was zijn reactie bij het Belgische sportprogramma Sporza.

"Ik ga niet herhalen wat ze allemaal riepen, dat moet je ze zelf maar vragen. Dat boegeroep hoort niet thuis in de sport, voor niemand. Na een tijd is het genoeg geweest, ook voor mij. Ik ben er helemaal klaar mee."

Het publiek zou hem ook met urine en bier hebben overgoten.

Ondanks deze tegenwerking was Van der Poel opnieuw oppermachtig. Hij boekte zijn zevende zege in zeven wedstrijden. In de laatste ronde kon hij zelfs wat gas terugnemen, in de wetenschap dat zijn zege veilig was. Het was ook het moment dat hij zijn zelfbeheersing kwijtraakte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!