Video

Brand in Boxtel onder controle: 'Geen schadelijke stoffen vrijgekomen'

31 december 2023 om 21:39 • Aangepast 9 januari om 02:03
nl
De grote brand bij het voormalige terrein van BASF aan de Hemelrijk in Boxtel is onder controle. De brand werd op oudjaarsavond even na negen uur onder een overkapping ontdekt. De hulpdiensten rukten massaal uit om het vuur te bestrijden. Rond elf uur zondagavond was de brand onder controle. Volgens de gemeente zijn er voor zover bekend geen schadelijke stoffen vrijgekomen.
Profielfoto van Lody TrepelsProfielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Onder de overkapping lagen veel kunststoffen opgeslagen. Daardoor kwam er veel rook vrij. Omdat er eerder gewerkt werd met chemische stoffen, werd groot alarm geslagen. BASF maakte en verhandelde vroeger op die locatie grondstoffen. Twee jaar geleden werd het terrein verkocht aan een particuliere belegger.

NL-Alert verstuurd
De Veiligheidsregio waarschuwde omwonenden na het uitbreken van de brand direct om ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. Rond kwart voor tien werd ook een NL Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. Daarin werd ook gewaarschuwd om ventilatiesystemen uit te schakelen.

"De vlammen waren redelijk snel onder controle", meldt onze 112-correspondent. Over de oorzaak is officieel nog niks bekend. "Er zijn in de omgeving wel allerlei vuurwerkresten gevonden."

Korpsen uit de hele regio
De hulpdiensten sloegen direct groot alarm. Korpsen uit de hele omgeving werden opgeroepen. Onder andere vanuit Vught, Boxtel, Liempde, Den Bosch, Best, Vlijmen en Eindhoven werden brandweermensen opgetrommeld. Ook werden meetploegen ingezet. De brandweer is nog een behoorlijke tijd bezig geweest met nablussen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!