Video

Safaripark Beekse Bergen slachtoffer van Drentse 'nieuwjaarsstunt'

1 januari om 11:16 • Aangepast 9 januari om 02:06
nl
Safaripark De Beekse Bergen is slachtoffer geworden van een 'nieuwjaarsstunt' van een oudejaarsvereniging uit Zorgvlied, in Drenthe. Er zijn een doek van de ingang van Speelland en borden weggehaald uit het park en langs de toegangswegen. De club deed dat om de borden neer te kunnen zetten in hun Drents-Friese Wold, waar het naar eigen zeggen 'ook een soort safaripark' is.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

In dat natuurgebied leven veel wilde dieren, zoals edelherten, Schotse hooglanders, wolven en wilde zwijnen. En die dieren trekken enorm veel toeristen. "Dagelijks staat het hier vol met zogenaamd 'wolventoerisme', we lijken wel een safaripark", schrijft de oudejaarsvereniging Tied Zat in een verklaring. En dat is volgens die club helemaal niet de bedoeling.

"Want mensen parkeren overal de auto's, blokkeren de weg en hinderen daar anderen mee." Om over de dieren nog maar niet te spreken. "Ze gaan overal zomaar uit de auto, benaderen wilde dieren en wolven of nog erger: voeren ze zelfs." Dat is een probleem vinden ze, omdat de wilde dieren dan gewend raken aan mensen. "Maar ze horen juist schuw te zijn. Anders dan komen ze straks bij ons in het dorp, of bij onze dieren in de weilanden."

"Er is een goede boodschap afgegeven."

Tijd om in te grijpen met een ludieke actie dus, vond de oudejaarsvereniging. Dus werden er spullen bij Safaripark De Beekse Bergen weggehaald, om een eigen 'safaripark' te kunnen maken in het Drents-Friese Wold. Op oudjaarsavond werden de spullen vol trots op een kar het dorp binnengereden, onder luid applaus van de dorpsgenoten. "Er is een goede boodschap afgegeven, het is echt belangrijk", zegt een van hen. "Goede stunt."

In De Beekse Bergen waren de vermiste spullen al wel opgevallen. Maar het park meldde dat het niet gaat om het bord bij de hoofdingang maar bij de ingang van Speelland. Dat gaat in april pas weer open. Dus een doek dat 'kwijt' was, was nu geen probleem. Het had volgens het park net zo goed door de wind gebeurd kunnen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.