Lara schrikt van vuurwerk en ontsnapt: 'Bloed zat aan de voordeur'

1 januari om 20:59 • Aangepast 10 januari om 02:03
nl
De afgelopen jaarwisseling zal Marie-Louise Vorstenbosch uit Sint-Oedenrode niet snel vergeten. Op oudejaarsdag ontsnapte tijdens het uitlaten haar hond Lara, nadat kinderen vuurwerk naar het dier hadden gegooid. Marie-Louise is nu al twee dagen op zoek naar Lara en de hoop dat ze terugkomt, slinkt met de minuut. Zeker nadat ze bij thuiskomst bloedsporen van de hond op de voordeur trof. "We hebben dag en nacht gezocht, zonder resultaat."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Lara is een teefje van negen maanden, een Australische herder. Marie-Louise neemt ons mee terug naar zondag. "Rond drie uur was ik Lara aan het uitlaten. In de buurt van de Florisstraat waren kinderen vuurwerk aan het afsteken. Ze gooiden het vuurwerk richting Lara. Ze was zo bang geworden dat ze er vandoor ging. Ze trok de riem uit mijn handen en vluchtte richting het park. We hebben stad en land afgezocht, maar sinds dat moment is ze spoorloos", vertelt Marie-Louise.

Bij het vuurwerk kwam Lara wel iets dichter bij Marie-Louise lopen. "Ze was wel wat angstig. De kinderen die het vuurwerk hadden gegooid waren in geen velden of wegen meer te bekennen."

"Sinds het vuurwerk gooien, is Lara spoorloos."

Eenmaal thuis zag Marie-Louise bloedspetters op de voordeur. Misschien is Lara aangereden. Ze durft het niet te zeggen. Na deze ontdekking zocht Marie-Louise contact met de organisatie Waar is onze Angel en die zette meteen speurhond Jill in om de vermiste Lara op te sporen. "De speurhond vond een spoor en kon dat enige tijd volgen. Door de vele kruitdampen, die slecht zijn voor een speurhond, is besloten om na vijf kilometer de zoektocht te stoppen."

Via Animalcare Brabant werd op nieuwjaarsdag een tweede speurhond op pad gestuurd. "Bij basisschool de Spingplank sloeg de hond enorm aan. Een spoor van Lara is echter niet gevonden", klinkt het enigszins moedeloos uit de mond van Marie-Louise. "We gaan nu kijken of we haar met wat worstjes naar huis kunnen lokken."

Op dinsdagochtend krijgt Marie-Louise het bericht dat Lara is gezien in de omgeving van de Boxtelseweg in Schijndel. Daar wordt vandaag verder gezocht.

Heb jij Lara gezien? Neem dan contact op met: Marie-Louise Vorstenbosch: 06-26329074

Hond Lara nog steeds vermist.
Hond Lara nog steeds vermist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!